Partisinden de tepki alan AKP’li Yılmaz’dan eksik özür

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 3:17 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 3:25 pm

Polise ‘Şerefsiz’ diyerek hakaret eden ve AKP’den de tepki çeken AKP’li Zeynep Gül Yılmaz, “Milletimizden özür diliyorum” dedi, polisi anmadı. 

Mersin’de aracını durduran polislere hakaret ederek, “Ekibe tükürürüm ya. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin. Şerefsiz” diyen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, partisinden gelen tepkiler sonrası özür diledi.

Polisleri anmayan Yılmaz, “Üzgünüm. Orada bir gün dahi bekletilsem kesinlikle o kelimeleri sarf etmemem gerekiyordu. O kelimeleri sarf ettiğim için milletimizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına katılan Yılmaz, “Olaydan sonra açığa alındılar, polisleri siz mi sürdürdünüz?” sorusuna “Hayır, asla. Kendi amirleri bunu uygun görmüşler. Ben de bu vesileyle öğrendim” diye cevap verdi.

Yılmaz, “Danışmanınız polislerden kimlik soruyor, bu normal mi sizce?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Vatandaşın da polise kimlik sorma hakkı vardır. Orada karşılaştığımız muamele normal olmadığı için hem şikâyet hakkımızı kullanmak adına hem de karşımızdakinin polis memuru olduğunu bilmemiz açısından çok normal.”

ŞAMİL TAYYAR ‘ÖZÜR’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Öte yandan Yılmaz’a kendi partisinden de tepki gelmişti. AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Şamil Tayyar sosyal medya hesabından polisin de tavrını eleştirerek, “Ancak bu, vekilin ‘çemkirme, tükürüğün içeri geliyor, şerefsiz’ gibi hakaretini masum kılmaz. Bu tavır, erdemli bir AK Partiliye yakışmaz” demiş, özür dilemeye çağırmıştı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Tayyar’ın mesajına destek vermişti.

Polise hakaret eden AKP’li vekil Yılmaz’ın savunmasında yine mağdur edebiyatı

Polise hakaret eden AKP’li Yılmaz’a partisinden tepki