Partisi dün kuruldu! Ahmet Davutoğlu, ilk belediyesini aldı…

Yayın tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 13 Aralık 2019 Cuma 12:38 pm

Karaman Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak, Ahmet Davutoğlu’nun partisine geçti. Halil Kulak’ın Ahmet Davutoğlu’nun partisine katılması ile Gelecek Partisi ilk belediyesini de almış oldu. Gelecek Partisi Belediyesi

 

Yeni partisi için kuruluş başvurusunu dün İçişleri Bakanlığına yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da Bilkent Otel’de tanıtım toplantısı düzenledi. Yeni partinin ismi “Gelecek Partisi” olarak açıklandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Ahmet Davutoğlu “Arkadaşlarımızla birlikte tarihin ve milletimizin önündeyiz. Bütün baskılara ve oluşturulmaya çalışılan korku atmosferine rağmen ülkemize müreffeh bir gelecek çizmek için bir araya geldik.” dedi.

Davutoğlu’ndan AKP’ye açık eleştiri: İktidarda kalmanın dışında başka gündemleri yok!

KURUCULAR KURULUNDA DİKKAT ÇEKEN İSİM

Yeni partinin ismi Gelecek Parti olarak belirlenirken; kurucular kurulunda isim listesi basına sızdı. Kurucular Kurulu’nda dikkat çeken isimler yer aldı. Bu isimlerden biri de Halil Kulak oldu.

İLK BELEDİYESİNİ ALDI

Kurucu üye Kulak, 31 Mart yerel seçimlerinde Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olmuş vesandıktan zaferle çıkmıştı. Kulak’ın Davutoğlu’nun partisine katılması ile Gelecek Partisi ilk belediyesini de almış oldu.