Parti ‘evet’ dedi, milletvekilleri ‘hayır’ oyu kullandı… Saadet Partisi’nden açıklama

Yayın tarihi: 2 Ocak 2020 Perşembe 9:15 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe 10:00 pm

Libya’ya asker göndermeye yönelik tezkereyi onaylayacaklarını açıklamalarına rağmen milletvekillerinin “hayır” oyu kullandığı Saadet Partisi, karar değişikliklerine dair açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Libya tezkeresinde Saadet Partisi’nin değişen tutumu hakkında Twitter’dan bir açıklamada bulundu. Yazıcı,”Uyarılarımızı dile getirdikten sonra Meclis’te hükümet kanadının herhangi bir şekilde bu uyarıları dikkate alacağına dair geri dönüş alamadık” diyerek, bunun üzerine tezkereye hayır oyu veren Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın bugünkü “bu vebala ortak olmayacağız” açıklaması yaptığını belirtti.

Saadet Partisi’nde ‘tezkere’ çatlağı… Cihangir İslam’dan flaş karar!

Yazıcı’nın açıklaması şu şekilde:

“Saadet Partisi olarak yapmış olduğumuz açıklamada Libya Tezkeresi ile ilgili uyarılarımızı, çekincelerimizi ifade ettik. Bu bildiriyi yayınlama amacımız, hükümetin daha önce uygulamış olduğu dış politikadaki hatalarını tekrarlamamasını dile getirmekti.

“Bu çerçevede çekincelerimizi, uyarılarımızı dile getirdikten sonra mecliste hükümet kanadının herhangi bir şekilde bu uyarıları dikkate alacağına dair geri dönüş alamadık.

“Bunun üzerine Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman Bey de bugün meclis kürsüsünden bu tezkerenin Saadet Partimiz açısından ne anlama geldiğini ifade etmiş ve partimizin tavrını tüm kamuoyuna duyurmuştur.

“Bu vesile ile bu vebala ortak olmayacağımızı Saadet Partisi olarak bütün kamuoyuna bildirmiş olduk.”