Parlamento binasına ifade vermeye silahla geldi

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 3:25 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 3:25 pm

ABD’de 11 yaşındaki bir kız, Idaho eyaletindeki parlamento binasına dedesiyle birlikte omuzunda silahla gelerek ifade verdi.

Dedesi Charles’ın eşlik ettiği, Bailey Nielsen adında 11 yaşındaki bir kız, içi mermi dolu bir AR-15 ile birlikte parlamento’da ifade verdi.

Dedesi Charles; “İnsanlar korku içinde yaşıyorlar, dehşete kapılıyorlar. Torunum 5 yaşından beri ateş ediyor. İlk silahını bu silahla 9 yaşında aldı. Sorumlu bir şekilde taşıyor. Parmağını tetiğe nasıl sokmayacağını biliyor ”dedi.

Idaho eyaleti parlamentosu, geçen yaz 18 yaş ve üzerindeki herhangi bir devlet memurunun kentsel alanlarda izinsiz gizli bir tabanca taşımasına izin veren bir yasa çıkardı. Charles ve torununun desteklediği yeni mevzuat, bu ayrıcalığı tüm yasal ABD sakinlerine genişletecek.

Mevzuatın muhalifleri, gençlerin herhangi bir eğitim almadan gizli tabancaları taşımasına izin vermenin kötü bir fikir olduğunu söylüyor. Ayrıca, insanların izinsiz silahları gizlemelerine izin vermenin, onları ABD’de bir aykırı değer haline getirdiğine dikkat çekiyorlar.

58 yaşındaki Charles Nielsen ve 11 yaşındaki torunu Bailey Nielsen, Pazartesi günü Idaho Parlamento binasın’da ifade verdi. 24 Şubat Pazartesi günü Meclis’e giden mevzuat uyarınca şehir sınırları içinde gizli bir tabanca taşımasına izin verilecek.