Parke taşıyla doktora saldırdı, serbest kalınca soluğu yine hastanede aldı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 8:01 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 8:01 pm

İktidarın hedef gösterdiği sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları son bulmuyor. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hasta, kendisiyle yeterince ilgilenilmediğini öne sürerek parke taşıyla acil servisi bastı, doktorlara saldırmaya çalıştı. Gözaltına alınan saldırgan serbest bırakılır bırakılmaz yeniden hastaneye geldi.

İnfial yaratacak sağlıkta şiddet görüntüsü! “Ne yapacağım vuruyorum”

İktidarın hedef aldığı sağlıkçılara yönelik şiddet haberleri günden güne artıyor.

Son olay Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde yaşandı. Hastanede görevli Acil Tıp Uzmanı Doktor Sezer Eşref, iddiaya göre tedavisini yapıp gönderdiği bir hastanın, kendisiyle yeterince ilgilenilmediğini öne sürerek elindeki parke taşıyla acil servisi bastığını belirtti.

İSYAN ETTİ: BİZ BUNU HAK EDECEK NE YAPTIK?

Tedavi ettiği hastasının kendisini öldürmesinden duyduğu kaygıyı sosyal medya hesabından paylaşan Doktor Eşref, “Kendi ellerimle tedavisini yaptığım hasta taşla beni öldürmek için acil servisi bastı. Biz bunu hak edecek ne yaptık?” diye sordu. Hastanın tedavisini elleriyle yaptığını söyleyen Doktor Eşref, “Tek bir kötü söz söylemedim, kendi elimle göz damlası damlattığım, durumunu tane tane açıkladığım biri yaptı bunu. Artık kimseye verecek bir sağlık kalmadı bende” diyerek isyan etti.

Yine sağlıkçılara şiddet! El cerrahisi yok diye başka doktora saldırdı

Hastanın çıktıktan sonra elinde parke taşıyla döndüğünü söyleyen Eşref, şunları söyledi;

“KENDİMİ DOKTOR ODASINA KİTLİYORUM”

“Hasta çıktıktan sonra kendisiyle yeterince ilgilenmediğim için parke taşı alıp beni öldürmeye geliyor. Ben o arada başka bir hasta ile ilgilendiğim için, başka bir doktor arkadaşıma vurmak için taşı kaldırıyor. Bir hasta yakını tarafından engelleniyor.

Aynı gün iki kez daha acile gelip tehditler savurdu, ölümle tehdit etti. Beni öldüreceğini, beni bulamazsa başka bir doktoru öldüreceğini söyledi. Gözaltına alındı, eylemi teşebbüste kaldığı için serbest bırakıldı. Bir daha Acil Servise geldi.

Şimdi bir daha ne zaman gelecek diye bekliyorum. Ölmekten korktuğum için kendimi doktor odasına kilitliyorum. Soruyorum size ben bu ülkenin doktoru olarak ne yapmalıyım? Ölmeyi mi bekleyeceğim.

“SAHİPSİZİZ”

O taşı başıma vurmadığı, ben ölmediğim veya yaralanmadığım için tutuklu olarak yargılanmıyor. Şahsın acile ayık gelmediği madde bağımlısı olabileceği iletildiği halde, ne bir madde ne de alkol testi yapıldı.

Demek ki sahipsiziz. Benim hissettiğim tamamıyla bu. Çok mutsuzum, çok kırgınım. Bu insanlar benim bu ülkeye dair umutlarımı tüketti.

11 Yıllık doktorum hiç bu kadar üzgün, bu kadar kırgın ve yılgın hale düşmedim. Artık hiçbir şey yapmak istemiyorum.”

“ÖLMEYİ Mİ BEKLEYECEĞİM?”

“Dün beni öldüreceğini söylerek acil servisi taşla basan adam, gözaltına alındı 15 saat sonra serbest bırakıldı. 7 saat sonra da acil servisimize tekrar geldi. Yine alkol ya da madde etkisindeydi. Soruyorum size ben bu ülkenin doktoru olarak ne yapmalıyım? Ölmeyi mi bekleyeceğim?”