Paris’ten bir madalya daha! Milli boksör Esra Yıldız Kahraman olimpiyat üçüncüsü

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 10:55 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 11:47 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı üçüncülükle tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu. Kahraman, karşılaşmanın ardından eliyle X işareti yaparak rakibi hakkındaki cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki heyecan devam ediyor. Olimpiyatlarda, bir sporcumuz daha ülkesine madalyayla dönme başarısını gösterdi.

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın yarı finalinde Tayvanlı Lin Yu Ting ile karşılaştı.

Rakibine mağlup olan Kahraman, olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Esra Yıldız Kahraman’ın üçüncülüğü ile Türkiye’nin madalya sayısı 4’e yükseldi.

XY KROMOZOMU TEPKİSİ

Öte yandan, karşılaşmanın sona ermesiyle eliyle ‘X’ işareti yapan Esra Yıldız Kahraman, rakibi hakkındaki cinsiyet tartışmalarına tepki gösterdi. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın paylaştığı fotoğrafta, milli boksörün parmaklarıyla X işareti yaptığı görüldü.

Tayvanlı boksör Lin Yu Ting, 2023 Dünya Şampiyonası’nda, Uluslararası Boks Birliği’nin (IBA) erkek XY kromozomlu sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen uygunluk kurallarını ihlal ettiği için diskalifiye edilmişti. 2023 Dünya Boks Şampiyonası’nda Lin, Uluslararası Boks Birliği’nin (IBA) belirtilmeyen uygunluk kriterlerini karşılayamadığı gerekçesiyle bronz madalyasını kaybetti.

“TALİHSİZLİKLER BENİ BULDU”

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan Kahraman, “Tabii ki hedefim şampiyonluktu. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Talihsizlikler de beni buldu. Dün biraz rahatsızlandım. Tabii ki daha iyi bir performans gösterebilirdim. Hayırlısı böyleymiş. Nasibimizde bronz madalya varmış. Önümüzde Los Angeles var. Umarım orada da altın madalya kazanırım. Beni seven, sevmeyen, tanımayan, dua eden herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ