Paris Savcısı’ndan açıklama! Saldırgan Avrupalı olmayanları öldürmek istiyormuş

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 8:19 am - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 8:27 am

Paris Savcısı Laure Beccuau, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında gerçekleşen saldırıya ilişkin gözaltına alınan kişinin Saint-Denis kasabasına gittiğini ancak burada öldürecek yabancı bulamadığı için Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin olduğu Rue d’Enghien’de saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Fransa’nın başkenti Paris’in 10. Bölgesi’nde bir Fransız vatandaşının Ahmet Kaya Kültür Merkezi diye bilinen binanın da olduğu Enghien Caddesi’nde düzenlediği saldırı nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktorun, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna varmasının ardından gözaltı kararı kaldırıldı. Sağlık durumunun değerlendirilmesi için psikiyatri kliniğine sevk edilen 69 yaşındaki Fransız, yeniden gözaltına alındı.

Paris saldırganı hakkındaki gözaltı kararı kaldırıldı

SAVCI: YABANCILARA KARŞI PAROLOJİK NEFRET BESLİYOR

t24’ün aktardığına göre, Paris Savcısı Laure Beccuau, Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne saldırıp 3 kişiyi öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alınan kişinin “yabancılara karşı patolojik nefret beslediğini” söyledi.

Beccau, 69 yaşındaki zanlının 2016’da evinin soyulduğunu aktardığını ve o tarihten bu yana “göçmenlere yönelik tamamen patolojik hale gelen bir nefret duyduğunu” söylediğini bildirdi.

“AVRUPALI OLMAYAN YABANCI ÖLDÜRME İSTEĞİ”

Savcının açıklamasına göre zanlı, sorgulama sırasında “evinin soyulmasından bu yana göçmen veya Avrupalı olmayan yabancı öldürmeyi istediğini” söyledi.

69 yaşındaki zanlının “depresif ve intihara meyilli olduğunu” da söylediği ve cuma günkü saldırıda sonra kurşunla kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediği aktarıldı.

Zanlı dedektiflere ilk önce silahla Saint-Denis kasabasına gittiğini ancak burada “öldürecek yabancı bulamadığını”, bu yüzden Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin olduğu Rue d’Enghien’e gittiğini belirtti.