Paris Hilton Metaverse’ten servet kazandı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 1:05 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 1:05 pm

Amerikalı oyuncu, manken ve moda tasarımcısı Paris Hilton yeni sanal gerçeklik evreni Metaverse’te yerini aldı. Sanal dünyada yılbaşı partisi veren Hilton, dünyanın birçok yerinden katılımcıların olduğu bu partiden 700 bin dolar kazandı.

Hilton otelleri zincirinin varislerinden Paris Hilton son zamanlarda adından söz ettiren sanal gerçeklik evreni Metaverse’den servet kazanmayı başardı. 40 yaşındaki sosyetik isim, 2021 yılı boyunca üzerinde çalıştığı sanal eğlence adası Paris World’de yılbaşı partisi düzenledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin muhabiri Tali Fraser, söz konusu sanal partiye dijital olarak katılıp, Paris Hilton’un yeni evrenini keşfetti. Fraser, Paris Hilton’un Kasım ayında düğününün gerçekleştiği Beverly Hills’teki malikanesinde ve Santa Monica iskelesinin sanal versiyonunda partinin düzenlendiğini söyleyerek, etkinliğin TV yıldızına 700 bin dolar kazandırdığını aktardı.

İnsanların sanal avatarlarıyla katıldığı partinin ücretsiz olduğu belirtilirken, etkinlikte Gucci gibi pek çok markanın sanal mağazalarından sanal aksesuarlar satın almanın ücretli olduğu, helikopter, yat yolculuğunun veya Paris Hilton’ın gerçekte 350 bin dolar olan köpeklerinin evine kişinin sanal köpeğini götürmesinin de belirli maliyetlerinin olduğu ifade edildi.

Gerçekte hâlâ Maldivler’de balayında olan Paris Hilton’un partiye dijital versiyonuyla katıldığı da ortaya çıktı. Partide Hilton’un sanal avatarının DJ’lik yaptığı bildirildi. Ünlü sosyetiğin Paris World’ün yer aldığı oyun platformu Roblox ile yaptığı anlaşma sayesinde para kazandığı belirtildi.

METAVERSE NEDİR?

Yazar Neal Stephenson, sanal gerçeklik ortamlarındaki gerçeğe yakınlığı tasavvur ettiği 1992 bilimkurgu romanı “Snow Crash”te ilk defa “Metaverse” terimini ortaya atmıştı. Metaverse, kullanıcıların dijital ve gerçekliği artırılmış sanal bir evrende hareket edebileceği, teknolojinin ise birçok öğesinin sınırlarını zorlayacağı bir platformdur.

Sanal platformda sağlayıcılar, kullanıcılarının konserler, konferanslar ve iş toplantıları gibi sanal dünya gezileri veya arkadaşlarıyla çalışmasını, oyun oynamasını ve hep bağlantıda kalacağını öngörüyorlar. Risk sermaye şirketi Epyllion Industries’in yönetici ortağı Matthew Ball, Şubat 2021’de web sitesinde yazdığı bir makalede, “Şu anda bir sonraki internetin zirve noktasındayız.” dedi.

‘Bu ceketi çöpten aldım, ekonomi kötü olsa bu çöpten alınmaz’