Parasızlıktan ödülünü almaya gidemeyen yönetmen Cevahir Çokbilir’in ödülü kargoyla gelecek

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 1:15 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 1:15 pm

Bilet fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle, kazandığı ödülü almaya ABD’ye gidemeyen yönetmen Cevahir Çokbilir’in ödülü kargoyla gelecek.

“Kar Zamanı” filmiyle annesinin 12 Eylül 1980 askeri darbesinde yaşadıklarını film yapan Çokbilir, 5 binden fazla filmin yarıştığı festivalde jüri tarafından “En İyi Sinematografi” ödülüne layık görüldü. Film bütçesinin neredeyse yarısı kadar olan seyahat masrafını karşılayamayan Çokbilir, 29 Ağustos’ta Hollywood’ta Raleigh Stüdyoları’nda düzenlenen törene katılamadı.

‘UÇAK BİLETİ ÇOK PAHALIYDI’

Cevahir Çokbilir, ABD’deki törene gidip ödülü alamadığı için sevincinin yarım kaldığını söylerken “Uçak bilet fiyatları çok yüksekti. Filmde rol verdiğim annemle benim Amerika’ya gidişimiz, filmin bütçesinin neredeyse yarısı kadar olduğu için ödül törenine katılamadık. Ödül kupamızı artık kargoyla bekliyoruz” diye konuştu.

9. ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Çokbilir, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak hazırlanan film hakkında şöyle konuştu:

“Filmimizle, katıldığımız bir çok festivalden sevindirici sonuçlarla ayrıldık. Bu bizim yurt dışından 9. ödülümüz. Los Angeles’te geçen yıl düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ‘En İyi Orijinal Hikaye’, ‘En İyi Kısa Film’, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Erkek Yönetmen’, Polonya’da düzenlenen Avrupa Sinematografi Festivali’nde ‘En İyi Avrupa Filmi’, Hindistan’da düzenlenen Uluslararası Bengal’s Kısa Film Festivali’nde ‘En İyi Kurgu’ ve Kanada Kısa Film Festivali’nde ‘Farklılık’ ödüllerinin sahibi olduk. Son olarak dünyada 5 binden fazla filmin katıldığı Los Angeles Uluslararası Kısa Film Festivali’ne başvurduk. Yarışmada, Türkiye’den iki film vardı, ödülü alan biz olduk.