Parasızlıktan fide alamadığı serasını fırtına vuran çiftçi: Elinizi ayağınızı öpeyim, bize yardımcı olun

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 5:56 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 5:56 pm

Parasızlıktan fide alamadığı serasına fırtına vuran çiftçi son çare olarak Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Elinizi ayağınızı öpeyim. Bize yardımcı olun…” dedi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle serasının üstünü kapatmak için kullandığı naylonu parçalanan Kadir Yüce, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’a seslenerek, “Çiftçiler çok iyi çok güzel kazanıyor, diyordun ya hani. Biz böyle güzeliz işte” dedi. Fırtınadan hasara uğramış serasını gösteren çiftçi ANKA’ya şöyle konuştu:

“Seramda marul var. Marul satılmıyor. Seramı kapatayım diyorum, çek istiyorlar. Nakit kabul etmiyorlar. Benim çek vermeye, peşin para vermeye gücüm yok. Cumhurbaşkanım elini ayağını öpeyim bize yardımcı ol. Dört tane ellerinizden öpen çocuğum var. Lütfen… Üzüntüden daha fazla bir şey söyleyemiyorum, moralim çok bozuk. Cumhurbaşkanım çiftçinin halini görün. Sesimizi duyun. Ne olursunuz. Çocuklarımızın rızkını arıyoruz biz. Bir tane seraya çekeceğim naylonun maaliyeti 3 buçuk bin lira (3 bin 500 TL)… Bugün aradım sordum. Peşin olursa veririz, peşin olmazsa vermeyiz diyorlar. Peşinden de kar gelecek. Ben ne yapayım. Ben bitmiş haldeyim.”