YSK’dan ret alan Soylu’nun yeni planı! Polis ve jandarma sandık sonucu toplayacak

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 7:05 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 7:02 pm

Paralel seçim takip sistemi” oluşturma talebi YSK’dan dönen İçişleri Bakanlığı, sandık sonuçlarını polis ve jandarma ile toplayacak

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, paralel seçim kurulu oluşturma girişimi YSK’dan dönen İçişleri Bakanlığı, bu kez sandık sonuçlarının polis ve jandarma marifetiyle alınıp excel tablosu haline getirilerek, GAMER’e gönderilmesini kararlaştırdı.

Erkek ‘darbe mi planlıyorsunuz’ demişti! İşte İçişleri Bakanlığı’nın kurduğu ‘paralel seçim kurulu’

Geçen cuma günü 81 ilde GAMER’den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri toplandı. Sözcü’de İsmail Saymaz imzalı habere göre, iller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, GAMER Başkanı Hakan Kafkas, Bilgi ve Teknolojileri Genel Müdürü Kurumsal Uygulamalar Daire Başkanı Barkın Cansız başkanlığında yapılan toplantıda, YSK’nın reddi ve kamuoyundaki itirazlardan ötürü e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı belirtildi. Bu nedenle sandıklardan polis ve jandarma marifetiyle alınan bilgilerin excel formatında Ankara GAMER’e gönderilmesi yönünde talimat verildi.

Uygulamadan rahatsız olan bürokratlar “Anayasa gereği seçim işlerini gözetim, denetim ve yürütme görevi YSK’ya verilmiştir. YSK’nın görevlerine, pusulaların toplanması sayılması ve sonuçların ilanı dahildir. Bakanlığın böyle bir tasarrufta bulunması manidar” diye düşünüyor.

KAFTANCIOĞLU: YİNE DE SEN BİLİRSİN BİTANESİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından Soylu’ya suç işlememe çağrısı yapan bir paylaşımda bulundu.
Canan Kaftancıoğlu, “Seçim YSK ve siyasi partilerin sorumluluğundadır! Yap(a)madığın işine bak sen! Hepimizin can güvenliğini korumakla sorumlu polisi ve jandarmayı da sorumluluk alanlarının dışındaki işlerle meşgul etme, suç işleme! Yine de sen bilirsin bitanesi:)” ifadelerini kullandı.

CHP’li Erkek: Soylu’nun seçimler için bakanlıkta paralel bir yapı kurduğunu tespit ettik