Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü’nden kovuldu

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 8:59 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 9:04 pm

Yarı finalde elenince emekliliğini açıklayan Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris 2024 Olimpiyat Köyü’nden “uygunsuz ortam” yarattığı gerekçesiyle kovuldu.

Paraguaylı Olimpiyat yüzücüsü Luana Alonso, Paris’teki resmi sporcu köyünden “uygunsuz bir ortam” yarattığı iddiasıyla kovuldu.  Sporcuların yarışma süresince antrenman yapmaları, dinlenmeleri ve diğer yarışmacılarla kaynaşmaları için konakladığı köyde yaşanan bu olay, gündem oldu. Paraguay takımı, Alonso’nun 11 Ağustos Pazar günü sona erecek yarışmanın sonuna kadar köyde kalmasına izin vermedi.

‘UYGUNSUZ ORTAM’ YARATTI GEREKÇESİ

Paraguay Olimpiyat Komitesi (COP) Başkanı Larissa Schaerer, ünlü yüzücü ve sosyal medya fenomeni Luana Alonso’yu Olimpiyat Köyü’nden çıkardı. Schaerer, Alonso’nun uzun süredir beklenen performans standartlarını karşılamadığını belirtti. Paraguaylı sporcu Luana Alonso’nun, Paris Olimpiyatları’nın ilk gününde emekliliğini açıkladıktan sonra köye sivil kıyafetlerle geri döndüğü iddia edildi. Tokyo Olimpiyatları’nda yarışan Alonso, bu kez takım arkadaşları arasında “uygunsuz bir atmosfer” yaratmakla suçlandı.

Başkan Schaerer, “Alonso bir süredir yüksek performanslı bir sporcunun parametrelerini karşılamıyor” dedi. Alonso’nun antrenörü tarafından bildirilen bu durumun, sporcuların Olimpiyat Oyunları sonrası gözden geçirileceğini belirtti. Schaerer, “Bu süreçte kendisiyle sorunlar yaşadık” diye ekledi.

Olimpiyatların 100 metre finalinde tarihi son! Saniyenin binde beşi farkla kazandı

YARI FİNALLERDE ELENDİKTEN SONRA EMEKLİLİĞİNİ AÇIKLADI

Olimpiyatlarda 100 metre kelebekte yarışan Luana Alonso, yarı finallere katılmayı kıl payı kaçırarak altıncı oldu. Performans düşüklüğüyle dikkat çeken Alonso, kendi etkinliğinde yarıştıktan sonra yüzme sporundan emekli olduğunu açıkladı. Schaerer, “27 Temmuz Cumartesi günü yarıştı ve bitiminde emekliliğini açıkladı. Bundan haberimiz yoktu, antrenörünün bile haberi yoktu. Bu saygı duyduğumuz bir karardı” dedi.

SPOR BAKANLIĞI İÇİN ADAY

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Schaerer, “E-postayı gönderdi ve delegasyonumuzun üyeliğini durdurma yetkisi verildi” diyerek Alonso’nun köyden çıkarılışını anlattı. Ertesi gün, 28’i Pazar günü, Olimpiyat Köyü’nde ona rastladım. Dışarı çıkmak için giyinmişti, kendi kıyafetleriyle, delegasyonun kıyafetleriyle değil. Matheo Mateos’a kulaklık götürmeye gittiğini söylemiş.

Olimpiyat Köyü’nden ayrıldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Alonso, gelecekte Spor Bakanlığı için aday olmayı düşündüğünü de belirtti.

Biri en genç biri en yaşlı! Djokovic ve Alcaraz olimpiyat tarihine geçti

Luana Alonso, Paris 2024

Yarı finalde elenince emekliliğini açıklayan Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris 2024 Olimpiyat Köyü’nden “uygunsuz ortam” yarattığı gerekçesiyle kovuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ