Para karşılığında bir günde 10 doz covid aşısı yaptırdı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 12:18 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 12:18 pm

Yeni Zelanda’da ismi açıklanmayan bir kişi, aşı olmayıp, spor salonu, avm gibi yerlere giremeyen kişiler için ‘vekaleten aşı olup’ sahte evrak düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Stuff gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan adam para karşılığında ‘vekaleten aşı olmakla’ suçlanıyor. Adamın, restoran, bar, spor salonu gibi yerlerdeki aşı zorunluğunu aşı yaptırmadan aşmak isteyen kişilerin kayıtlarını aşı olmuş gibi göstermeleri için para aldığı belirtildi.

BİR GÜNDE 10 DOZ AŞI YAPTIRDI

Haberde, adamın ülkenin farklı yerlerindeki aşılama merkezlerinde başkaları adına tek bir günde 10 doz aşı yaptırdığı belirtildi.

eni Zelanda hükümetinin aşılama kampanyasından sorumlu Astrid Koornneef durumun endişe yarattığını ve ‘günlük tavsiye edilen dozun üzerinde aşı olan kişilerin en kısa sürede tıbbi yardım alması gerektiğini’ söyledi.

Auckland Üniversitesi’nden Nikki Turner “Bu güvenli bir şey değil; aşıları yaptıran kişiyi riske atıyor’ derken, aşı uzmanı Helen Petousis-Harris de çok sayıda doz aşının zarar vermeyeceğini ama güçlü bağışıklık yanıtının aşırı halsizlik ve ağrıya yol açacağını belirtti. 

Koronavirüs vakaları açıklandı! Kritik seviye devam ediyor