Avrupa'nın en tehlikeli taraftar grubu olarak bilinen GATE4 grubu, Galatasaray-PAOK karşılaşması için İstanbul yolculuğunu 'Konstantinopolis'e giden yol!' olarak paylaştı. Grubun bu paylaşımına Galatasaraylı taraftalar stat girişinde bir pankartla karşılık verdi. Stat içerisinde karşılaşma öncesi taraftar grupları arasında gerginlik yaşandı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında karşı karşıya geleceği PAOK'un meşhur taraftar grubu yıllar sonra İstanbul'a geldi. Neredeyse gittikleri her deplasmanda olay çıkartan PAOK taraftarları holiganizmi sembolize eden Avrupa'daki Ultras gruplarının başında geliyor. İstanbul sabıkası bir hayli kabarık olan GATE4 grubu, İstanbul yolculuğunu da 'Konstantinopolis'e giden yol!" notuyla paylaştı. Galatasaray taraftarları, "Konstantinopolis'e giden yol" diyerek Selanik'ten İstanbul'a gelen PAOK takımını "SİNCE 145" pankartı ile karşıladı. Maç öncesi iki taraftar grubu arasında sözlü gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından Galatasaray tribününde yer alan iki PAOK taraftarı maç öncesinde polis eşliğinde yerlerinden alındı.

14 SENE ÖNCE KADIKÖY'Ü YAKTILAR!

PAOK taraftarı bundan tam 14 sene önce İstanbul'a Fenerbahçe deplasmanına gelmiş ve yer yerinden oynamıştı. 2010 yılında Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile eşleşen PAOK'un taraftar grubu rövanş için geldiği Kadıköy'ü adeta birbirine katmıştı. İşte 2010 yılında Kadıköy'de yaşananlar: Karşılaşma öncesi İstanbul'a Selanik'ten tam 60 otobüsle gelen 'GATE 4' grubu geniş güvenlik önlemleri altında , Şükrü Saraçoğlu stadyumuna yanaştı.

ETRAFA YANICI MADDELERLE SALDIRDILAR

Bu sırada stadyum önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarlarıyla, otobüsten inen Yunan grup arasında karşılıklı tezahüratlar başladı. Bir süre sonra iki taraftar grubu birbirlerine şişe ve su fırlatmaya başladı. Araya giren polis taraftarların sıcak temasını engellerken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. PAOK taraftarları görüntü çeken gazetecilere de saldırdı. Polis olayları bastırmak için havaya ateş açtı. Park halindeki araçlara saldıran, etrafa yanıcı maddeler fırlatan fanatik Yunanlılar kendilerini görüntüleyen kameramanlara bile saldırdı. https://tele1.com.tr/galatasarayin-paok-mucadelesi-ilk-11i-belli-oldu-1146793/