Pandora Papers’tan Adnan Oktarcı isim çıktı

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 1:12 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2021 Salı 1:12 pm

Pandora Papers belgelerinden AKP eski Milletvekili İlhan İşbilen’in eşi ve Mehtap Eğitim Vakfı’nın kurucularından Nebahat Evyap İşbilen de çıktı. İşbelen’in adı Adnan Oktar ile birlikte de anılmıştı.İl

Liderler, siyasetçiler ve milyarderlerin gizli servetleri ve anlaşmaları önceki gün ortaya saçıldı. Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) yeni projesi Pandora Papers, tarihin en büyük offshore verisini yayınladı. Pandora Papers adlı belgelerde, Türkiye’den de siyasilerin yakınları ve akrabalarının adı geçiyor.

Bu belgelerde kritik bir ismin de adı geçiyor. O isim FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan AKP eski Milletvekili İlhan İşbilen’in eşi, Mehtap Eğitim Vakfı’nın kurucularından Nebahat Evyap İşbilen.

Belgelere göre Nebahat Evyap İşbilen, 2017 yılında hesaplarına tedbir kararı konulmadan önce varlıklarını Türkiye’den çıkarıp Britanya Virjin Adaları’na aktarıyor. Bunun için Nisan 2017’de yapılan başvuruda, toplamda 110 milyon doları bulan bu varlıkların 35 milyon dolarının nakit ve 75 milyon dolarının da bono ve senetlerden oluştuğu görülüyor.

Pandora Papers: Liderler ve zenginlerin ‘offshore’ kutusu açıldı! Türkiye’den 220 isim var

Pandora Papers adlı belgelerle adı geçen İlhan İşbilen’in Adnan Oktar cemaatiyle de bağlantıları ortaya çıktı.

Odatv editörü Hakan Erol’un, Adnan Oktar cemaatinin bilinmeyenlerini kaleme aldığı “Turnike” adlı kitabında, İlhan İşbilen’le ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.

“Turnike” kitabında yer alan bilgilere göre; 1998 yılında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Doğru Yol Partisi (DYP) Zonguldak Milletvekili Tevfik Ertüzün’ün Oktarcı eşi Ceyda Ertüzün’le İşbilen arasında telefon görüşmeleri yapılmıştı.

Kitapta yer alan bilgilere göre; Ceyda Ertüzün İlhan İşbilen’le değişik yıllarda ilişki kurmuştu. İşbilen ile Ertüzün arasındaki ilişkiye dair kitapta, “2013 yılında İşbilen ile kurulan iletişim, 17-25 Aralık’tan sonra da devam ediyordu. 2014 yılının aralık ayında İşbilen ile iki defa görüşme yapan Ertüzün, aynı gün biri 120, diğeri 107 saniye olmak üzere telefon görüşmesi gerçekleştiriyordu” ifadelerine yer veriliyor.

Ayrıca, mahkemede de Ceyda Ertüzün’ün birçok sanıkla beraber İlhan İşbilen’le de irtibatlı olduğu tespitine yer veriliyordu.

“Turnike” kitabında, İlhan İşbilen’le ilgili başka bilgiler de bulunuyor.

30 yıldan fazladır cemaatin içinde bulunan tutuklu isimlerden Aslıhan Hantal’ın, 2014 yılında yaptığı telefon görüşmesinden de İlhan İşbilen çıktı. Oktarcı Hantal ile İşbilen arasında 32 saniyelik bir görüşme gerçekleştiriliyordu.