Ses sanatçısından ‘Serdar Ortaç’lı isyan: Bankalar çiftçi yerine ona destek oluyorsa söylenecek ne kalmış?

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 4:39 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2021 Çarşamba 5:26 pm

Koronavirüs tedbirlerinden etkilenen esnaf ve müzisyenler Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi. Esnaf ve müzisyenler adına konuşan ses sanatçısı, “Çiftçiye destek olması gereken bankalar Serdar Ortaç’a destek oluyorsa bu ülkede söylenecek ne kalmış?” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler esnafı zor durumda bırakmaya devam ederken esnaflar, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanan TELE1 Muhabiri Engin Açar, Bakırköy’deki eylem canlı bağlantı yaptı. Açar’ın uzattığı TELE1 mikrofonuna konuşan ses sanatçısı şunları söyledi:

“Uludağlarda, tatil yerlerinde ve siyasi partilerinde bulaşıcılık söz konusu değilken müzik ve küçük esnaf söz konusu olduğunda pandemi bahane ediliyor. Ben bir taraftan emeklilikte yaşa takılmışım bir taraftan pandemide zorluk çekiyorum. Ben bir meslek birliği üyesiyim ama devlet bana destek olmak için benden müzisyen olduğumu kanıtlamamı istiyor. E benim zaten 9 tane albümüm var Kültür Bakanlığı onaylı. Bin liralık bir ‘lütuf’ için bile bir sürü şey istiyorlar. Bizim devletten beklentimiz esnafın stopajının silinmesi, vergilerin ertelenmesi, kredi borçlarının faizinin kaldırılmasıyla ana borcun ertelenmesi. ‘Avrupa bizi kıskanıyor’ diyoruz ama Avrupa en küçük işletmeye 5 bin euro ödüyor, biz de 750 Tl ödeniyor. Şimdi burdan sormak istiyorum: Bu nereye kadar böyle devam edecek? Çiftçiye destek olması gereken bankalar Serdar Ortaç’a destek oluyorsa bu ülkede söylenecek ne kalmış? Ben başka ne söyleyebilirim. İyi ki TELE1 gibi kanallar var da bu ülkenin sesi oluyorlar.”