Pandemide kongre! 29 Ekim’e yasak, Bakanlığa serbest

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:09 am - Güncelleme: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:09 am

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul’da bugün Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı ve Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri toplantısı düzenlenecek. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık çalışanlarının tüm izinlerini iptal edecek kadar durum vahim ama hâlâ milleti toplayıp ödül verme peşindeler.” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul’da bugün başlayacak ve üç gün sürecek toplantının ihalesinin Eylül ayında 1 milyon 976 bin 800 TL bedelle Turveb Turizm firmasına verildiğini söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yasak!

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Bilim Kurulu tavsiyesiyle yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 1 Aralık gününe kadar genel kurul, geniş katılımlı toplantılar ve seminerlerin ertelenmesi gerekirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu’nun koyduğu yasağı deldiğini belirten Emir, şunları söyledi:

‘HALA MİLLETİ TOPLAYIP ÖDÜL VERME PEŞİNDELER’

“Bakan Koca bir yandan İstanbul’da Covid-19 vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek vatandaştan dikkatli olmasını istiyor ama diğer yandan uluslararası katılımlı bir kongre düzenliyor. Yurtdışından da katılımcıları bu toplantıya davet ediyor. Sağlık çalışanlarının tüm izinlerini iptal edecek kadar durum vahim ama hâlâ milleti toplayıp ödül verme peşindeler.”

Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın kararına isyan etti