Pandemi hastanesinde facia: 82 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 25 Nisan 2021 Pazar 12:58 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2021 Pazar 2:42 pm

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bağdat’taki pandemi hastanesinde dün çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 82’ye yükseldiği belirtildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta hastanede patlama yaşandı. Patlama sonrası yangın çıktı.

Hastanenin giriş katında yer alan sıvı oksijen tankının patlaması sonucu başlayan yangın kısa sürede üst katlara sıçradı. Yangında 82 kişi öldü, 110 kişi yaralandı.

Patlama ve yangının yaşandığı İbin el-Hatip Hastanesi’nde koronavirüse yakalananlar tedavi görüyordu.

ÜÇ GÜN YAS

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan, İbn el-Hatib Hastanesi’nde çıkan yangına ilişkin gelişmeleri ele almak üzere bazı yetkililerle toplantı düzenledi.

Yangının elim bir hadise olduğunu, Irak’ın ulusal güvenliğini etkilediğini ve kelimenin tam anlamıyla bir çöküş olduğunu kaydeden Kazımi, olayın örtbas edilmeyeceğini vurguladı.

Kazımi, bu tür olaylardaki ihmalkârlığın hatadan ibaret görülemeyeceğini aynı zamanda ihmalkâr tarafların tamamının sorumluluğunu üstlenmesi gereken bir suç olduğunu belirtti.

Yangında hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan edildiğini kaydeden Kazımi, ülke genelindeki tüm hastaneler, oteller ve halka açık yerlerde güvenlik önlemlerinin bir hafta içinde denetlenmesi için ilgili bakanlık yetkililerinin katılımıyla bir teknik ekip oluşturulması yönünde talimat verdiğini aktardı.