Pandemi, çalışanların işten beklentisini değiştirdi: İşte insanların yeni beklentileri

Yayın tarihi: 14 Ekim 2020 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2020 Çarşamba 6:28 pm

ABD’li ağ teknolojileri şirketi Cisco Systems, ‘Workforce of the Future’ (Geleceğin İşgücü) adlı çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Yayımlanan rapora göre katılımcıların yüzde 87’si, Kovid-19 kısıtlamaları hafifledikten sonra nerede, nasıl ve ne zaman çalışacaklarını seçme özgürlüğüne sahip olmak istediğini belirtti.

ABD’li çok uluslu ağ teknolojileri şirketi Cisco Systems 12 farklı sektörden 10.000 çalışanla ‘Workforce of the Future’ (Geleceğin İşgücü) isimli bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 87’si, Kovid-19 kısıtlamaları hafifledikten sonra nerede, nasıl ve ne zaman çalışacaklarını seçme özgürlüğüne sahip olmak istediğini belirtti.

Buna göre, her 10 çalışandan yaklaşık dokuzu, ne zaman evden, ne zaman ofisten çalışmak istediklerini kendileri belirlemek istiyor.

Cisco Başkan Yardımcısı Gordon Thomson, şirketlerin çalışanların yeni taleplerini karşılamaya yardımcı olmak için nasıl çalışacaklarını yeniden yapılandırmaları gerektiğini söyledi.

Thomson, ayrıca, yeni düzen ile şirketlerin teknolojiden daha fazla yararlanması gerektiğini belirterek “Örneğin, bir evde ısınmayı ve aydınlatmayı izleyen sensörler, ofiste ise sosyal mesafeyi ve maske takıp takmadığını kontrol eden teknolojilerden faydanılabilir” dedi.