Panasonic ve Leica’dan ses getirecek işbirliği

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 5:54 pm

L² adını verdiklerini ortak bir projeye imza atan Panasonic ve Leica, bu ortaklık kapsamında birlikte yeni kamera ve lensler geliştirecek.

Dünyanın en köklü kamera şirketlerinden Leica son dönemde yeniden adından söz ettirmeye başladı. İlk olarak Xiaomi ile yeni bir işbirliğine imza atarak Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonunun kamerasını geliştiren şirket, şimdi de Panasonic ile yeni bir ortaklığa imza attı.

İki şirket tarafından L² (L kare) olarak adlandırılan bu ortak proje kapsamında iki şirket birlikte kameralar, lensler ve yeni görüntüleme teknolojileri geliştirecek. Bildiğiniz gibi iki şirket halihazırda L-Mount aynasız ortaklığının da parçası. Bu ortaklıkta Sigma ve Leitz de yer alıyor.

Panasonic

 

Panasonic daha önce Leica ile kamera teknolojilerini paylaşmıştı. Fakat bu yeni ortaklıkla birlikte iki şirketin işbirliği daha da derinleşecek. Çünkü bu ortaklık kapsamında iki şirket artık kamera ve lens teknolojilerini birlikte geliştirecek. İki şirket tarafından ortak hazırlanacak bu ürünlerde L² markası bulunacak. Böylece ister Panasonic tarafından çıkarılmış olsun ister Leica, kullanıcılar bu ürünün iki şirketin işbirliğinde hazırlanmış olduğunu bilecek.

Yayınlanan basın açıklamasında, iki şirketin güçlerinin birleştirmesinin, gelecekte çıkaracakları yeni ürünlerde her iki şirketin de teknolojilerinin kullanılmasını sağlayacağı, böylece kullanıcılara daha gelişmiş kameralar sunulacağı belirtiliyor. İki şirketin bu ortaklığının nasıl sonuç vereceğini zaman gösterecek. Ancak şimdilik bu ortaklığın fotoğraf tutkunları için epey vaatkar olduğunu söyleyebiliriz.

Google Pixel 7 prototipleri eBay’de satılıyor