Panasonic, 4 milyar dolarlık dev bir yatırımla batarya fabrikası kuracak

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 8:30 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 2:34 pm

Panasonic, hızla büyüyen elektrikli otomobil alanında etkisini arttırmak için önemli bir adım atıyor. Halihazırda Tesla ile işbirliği içinde olan şirket, bu pazarda artan talebi karşılayabilmek için üretim kapasitesini yükseltmeyi hedefliyor.

Bu hedefini gerçekleştirmek için önemli adımlar atmaya başlayan şirket, elektrikli otomobil bataryaları üretmek için 4 milyar dolarlık dev bir yatırım yapıyor.

Panasonic

Şirket bu 4 milyar doları, Amerika’nın Kansas eyaletinde dünyanın en büyük elektrikli otomobil fabrikasını kurmak için harcayacak. Bu fabrika, başta Tesla gibi Amerikalı elektrikli otomobil üreticileri olmak üzere çeşitli elektrikli otomobil üreticileri için bataryalar üretecek.

 

Japon teknoloji şirketinin Kansas’ta kuracağı bu batarya fabrikası, Tesla’nın Sparks’taki dev Gigafactory’sinden bile büyük olacak.

Japonya merkezli şirket, Tesla için üreteceği yüksek kapasiteli yeni nesil elektrikli otomobil bataryaların seri üretimine 2024’ün ilk aylarında başlamayı planlıyor. Bu yeni nesil bataryaların enerji kapasitesini yükselterek Tesla otomobillerinin tek şarjla alabileceği yolu yüzde 15’e kadar arttırması bekleniyor.

Panasonic CEO’su Kazuo Tadanobu, hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarının artan batarya talebini karşılayabilmek için Amerika’da böylesine büyük bir fabrika kurmalarının elzem olduğunu söyledi.

Tesla cephesinde kritik bir ayrılık daha yaşandı