Pamuk’un kesilen patilerinin bedeli 809 TL oldu

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 7:15 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 7:15 pm

Samsun’da patileri kesilmiş halde bulunan Pamuk isimli köpeğin sahibine 181 TL, kesim işlemini yapan komşusuna ise 628 TL para cezası verildi.

Samsun’un Havza ilçesinde Pamuk isimli yavru köpek, ön ayakları kesilmiş halde bulundu. İhbarın ardından harekete geçen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun Temsilciliği harekete geçti. İlçeye giden HAYTAP Samsun Temsilcisi ve Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra Antep, Pamuk’u Samsun’a getirdi. Yaralı köpek, HAYTAP’ın desteği ile özel hayvan kliniğinde tedavi edildi. Aşırı kan kaybına rağmen Pamuk, hayati tehlikeyi atlattı. Yavru köpeğin sahibi H.S.’ye ise 181 TL, kesim işlemini yapan komşusu S.Ç.’ye de 628 TL  para cezası verildi.

TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞMIŞLAR

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü detaylı soruşturmaya göre Pamuk’un önce ateşli silahla yaralandığı, ardından da sahibi ve komşusu tarafından bacaklarının kesilerek tedavi edilmeye çalışıldığı anlaşıldı. İlk müdahalesi Samsun’da tamamlanan Pamuk, kapsamlı bir tedavi için Ankara’ya götürüldü. Pamuk’un yürüteç protezle tedavisi Ankara’da devam ediyor.

“PAMUK EMİN ELLERDE”

Para cezası kararına tepki gösteren HAYTAP yetkilileri ise sosyal medyada “Patilerinin kesilen bedelinin 181 TL olduğunu Pamuk’a kim açıklamak ister?” paylaşımı yaptı.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Müdahalemizle ve doğru insanlarla olduğu için ampute olmaktan kurtuldu. Ankara’da tüm kontrolleri yapılıyor. Amputasyon düşünülmüyor, bacaklarındaki yaralar iyileştiğinde protez çalışması başlayacak ve onun, yürüdüğünü göreceğiz hep birlikte. Bacaklarındaki yaralarla birlikte ruhundaki yaraları da iyileştirmeye çalışıyoruz. İnsan gördüğünde artık eskisi kadar titremiyor. Pamuk emin ellerde, aklınız kalmasın.”

Ön patileri kesilmiş halde bulunmuştu! Gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı