Pamuk teyze ÇYDD’ye örnek bağış: Kız çocukları okusun diye…

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2019 Cuma 3:23 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2019 Cuma 3:29 pm

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan, ‘Pamuk teyze’ lakaplı Zöhre Mehmetçik (75) ölümünden sonra kız çocuklarının okuması için evini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışladı.

ÇYDD Manisa Şubesi Başkanı Mete Şahin, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Mehmetçik’i ziyaret ederek bu desteği nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Evinde el işleri yaparak geçimini sağlayan, okuma-yazma bilmeyen Mehmetçik, çocukluğunda çok zor günler yaşadığını, imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediği için okuma yazması da olmadığını belirterek, bu konuda ne yapabileceği konusunda Özel’den yardım istedi.

Mehmetçik, Özel’in yardımıyla irtibata geçtiği ÇYDD ile bağış protokolünü geçen hafta imzaladı. ÇYDD Manisa Şubesi Başkanı Mete Şahin ve Özgür Özel, dün Mehmetçik’i evinde ziyaret edip örnek davranışı nedeniyle teşekkür etti.

“Çocuklara, okumayanlara bir yardımım olsun istedim”

Yaşamının çok zor şartlar altında geçtiğini belirten Mehmetçik şunları söyledi: “Yedi yaşında çalışmaya başladım, halen de çalışıyorum. Çocuğum olmadı. Bağışladığım evi 20 yıl önce aldım. Çocukları çok seviyorum. Onlar da beni çok severler. Mahallede beni gördüklerinde, ‘Pamuk Teyze’ diyerek yanıma koşuyorlar. Bir çocuğu ağlarken görsem dayanamam ben de ağlarım. Bu nedenle kız çocuklarının okumasına destek veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ölümümden sonra kullanılmak üzere evimi bağışladım. Çocuklara, okumayanlara bir yardımım olsun istedim. İçim şimdi çok rahat.”
Milletvekili Özgür Özel de duygulu anlar yaşadıklarını belirtip, “Kendisi okuyamamış birisi, çocuklar okusun diye evini bağışladı. Kendisi çok yoksulluk çekmiş, şimdi de yoksulluk çekenlere katkı sağlayacak. Biz de bugün burada olmaktan çok mutlu olduk” dedi.

Konuşmaların ardından ÇYDD Manisa Şube Başkanı Mete Şahin evini bağışlayan Mehmetçik’e teşekkür belgesi verdi.

CHP’li Özgür Özel: 15 Temmuz gazi ve şehitleri için toplanan bağışlar nerede?