Pakistan’da yüzlerce metre yüksekte panik: Öğrenciler saatlerce bir telde asılı kaldılar!

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:42 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:42 am

Pakistan’da okula gitmek için bindikleri teleferik 914 metre yükseklikte tele takılan altısı çocuk sekiz kişi 14 saat sonra kurtarıldı.

Pakistan’ın Hayber Pahtunya eyaletinde okula gitmek için kullanılan bir teleferik, 914 metre yükseklikte bir tele asılı kaldı. CNN’in haberine göre altısı çocuk sekiz kişi 14 saat sonra kurtarıldı.
Pakistan’da geçici hükumetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Anvarul Hak Kakar, teleferikte 14 saat mahsur kalan 8 kişinin güvenli ve başarılı bir şekilde kurtarıldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre yerel yetkili Mufti Gulamullah, teleferiğin iki kablosunun koptuğunu ve sekiz yolcunun yerel saatle 08.00 civarında 914 metre yükseklikte mahsur kaldığını belirtti.

Mufti Gulamullah, bölgede yol veya köprü olmaması sebebiyle nehirden ulaşımın yerli halk tarafından teleferikle sağlandığını ifade etti.

Bölge sakini öğretmenlerden Zafar Iqbal, çocukların teleferikte saatlerce mahsur kaldığı bölgede ulaşım altyapısı eksikliğinden dolayı her gün en az 150 öğrencinin okula gitmek için teleferikle tehlikeli bir yolculuk yaptığını söyledi.

Kakar, kullanılamaz haldeki ve güvenlik standartlarını karşılamayan tüm teleferiklerin derhal kapatılması emrini verdi.

Havada panik! Kuş uçağın camına çakıldı