Paketleri fırlatarak yükleyen 3 ‘kargocu’ kovuldu!

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 10:43 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 10:52 pm

İstanbul’da bir kargo firmasının ürünleri araca fırlatarak yükleme görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Kargo firması açıklamada bulunarak olayla ilgili üç çalışanın işine son verildiğini ve kişiler hakkında ‘mala zarar verme’, ‘ticari itibarı zedeleme’, ‘hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma’ gerekçeleriyle suç duyursunda bulunacaklarını duyurdu.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da geçtiğimiz günlerde çekilen görüntüler sosyal medyada infial yaratmış ve bir kargo firmasının çalışanlarının müşterilerin kargolarını fırlatarak araca yüklemesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Olayla ilgili açıklamada bulunan MNG Kargo yetkilileri görüntünün geçen hafta İstanbul Metris şubesi önünde çekildiğini belirtti. Firma yetkilileri görüntünün sosyal medyada yayılmasının ardından yaptıkları inceleme sonucunda üç çalışanın iş akdini feshetti.

Müşterilerin kargolarını fırlatarak yüklediler

Açıklamada üç işçi hakkında ‘mala zarar verme, ticari itibarı zedeleme, hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu da belirtildi.

Öte yandan MNG Kargo’nun geçtiğimiz günlerde Alman DHL Group tarafından satın alındığı duyrulmuştu.