Pakdemirli: Komşumuza 2 uçak göndermeyi planlıyoruz

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 5:27 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 6:10 pm

Bakan Bekir Pakdemirli Yunanistan’daki yangın ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Bu anlamda komşumuza 2 uçağın gönderilmesi planlanmaktadır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris’te açıklamalarda bulundu. Köyceğiz’deki yangında yerleşim yerlerine önemli bir tehditin bulunmadığını belirten Bakan Pakdemirli, “Havadan ve karadan etkin mücadele ediyoruz. Milas yangını kanser gibi görünmeyen yerlerden, bir noktadan çıkabilen, devam eden bir yangınla karşı karşıyayız” dedi.

YUNANİSTAN’A UÇAK YARDIMI

Yunanistan’daki uçak yardımına ilişkin konuşan Pakdemirli, “Yunanistan’daki yangın ciddi boyutlara, yerleşim yerlerini tehdit eder hale gelmiş durumda. Yunanistan’a yardım için iki uçağın gönderilmesi planlanmaktadır” ifadesini kullandı.

“MİLLİ PARKLAR ARICILARIN KONAKLAMASI İÇİN AÇILACAK”

Bakan Pakdemirli, iklim değişikliğinin orman yangınlarında önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi, “Yüzde 30’a varan meyveli orman ağacı olacak. Tohum stokumuz var, meyveli orman ağaçları da tercih edilecek” diye konuştu.

272 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan Bakan Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 275 orman yangınından 272’sinin kontrol altına alındığını ifade etti. Pakdemirli, yaptığı açıklamada, “53 ilimizde çıkan 275 orman yangınının 272’sini kontrol altına aldık. Muğla’da devam eden 3 yangını da kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.