Pakdemirli hakkında, görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusu!

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 7:25 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 7:29 pm

Halkevleri, geçtiğimiz günlerde İzmir’de çıkan ve 5 bin hektarlık alanın yanıp kül olmasıyla sonuçlanan orman yangınının sorumlusu olarak gördükleri Bakan Pakdemirli’ye suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri yangın sonrasında yaptığı açıklamada “İzmir orman yangını sonucu yanan ağaçların ve canlıların sorumlusu, yetersiz ekipmanla, koordinasyon zafiyetiyle ve gecikmeli olarak yangın söndürme faaliyetine başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Bakan Bekir Pakdemirli’dir” demişti.

Yangın sonrası görevini yerine getirmemekten dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağıran Halkevleri, Halkevleri Hukuk Dairesinin hazırlamış olduğu dilekçe ile suç duyurusunda bulundu. İzmir Halkevleri üye ve yöneticileri, İzmir Adalet Sarayına giderek, Pakdemirli hakkında kamu davası açılmasını talep eden dilekçelerini teslim etti.

‘Pakdemirli bakanlık görevini yerine getirmemiştir!’

TCK’nın 257. Maddesine dayanarak Görevi Kötüye Kullanma suçundan bakana dava açan Halkevleri Hukuk Dairesi’nin hazırladığı dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Şikayetin Ormanların korunması Tarım ve Orman Bakanlığının görevleri arasında sayılmıştır. Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman bakanlığının başında olup en üst düzey yöneticidir. Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları ve gerçekleşen yangınlara yetersiz müdahaleler düşünüldüğünden bakanlık görevlerini yerine getirmemiştir. Bu sebeple 5.000 hektar ormanın yok olmuş ve içinde yaşayan canlıların ölmüştür. Bakanlığın görevinin yerine getirmemesinin sorumlusu en üst düzey yönetici olan Bekir Pakdemirli’dir”.