Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin 7 gündür yangınla boğuşmasının ardından bugün mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak 2 Türk uçağının yardım amaçlı gönderileceğini haber vermesinden dolayı teşekkür etti.

Twitter’dan açıklama yapan Dendias, Bugünkü telefon görüşmemizde Türkiye’deki yangınların kontrol altına alınmasının ardından İki Türk itfaiye uçağının Yunanistan’a gönderileceğini haber veren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi ilettim” dedi.

Yunanistan’da Atina ve Evia (Eğriboz), Mora Yarımadası 7 gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün yaptığı açıklamada, 18 ülkeden destek alan Yunanistan’ın Türkiye’den yardım istediğini söylemişti. Pakdemirli “Türkiye gibi günlerdir yangınlarla mücadele eden Yunanistan, ülkemizden yangın uçağı istedi. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan’a sağlıyor olacağız” demişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığın envanterinde yangın söndürme uçağı ve helikopteri olmadığını, ancak Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla bu yıl içerisinde envantere uçak alımının tamamlanacağını söylemişti.

 

Türkiye’nin kullanmadığı uçakları Avrupa yardım için gönderiyor