Pahalılık nedeniyle otel odaları boş kaldı, turizmciler indirime başladı

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 8:37 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 8:37 am

Oteller turizm sezonun ortasında olunmasına rağmen odaları tamamen dolamadı. Fiyatlarını artıran oteller, pahalı bulunduğu için doluluk oranları yüzde 70-80 seviyelerinde kaldı. Oda boşluklarını doldurabilmek için oteller, yabancı turistlere yüzde 10 ile 20 arasında indirim uygulamaya başladı.

T24’te yer alan habere göre, Konaklama sektöründeki yüksek fiyatlar, Avrupalı, Rus ve yerli turistler için pahalı gelince otel dolulukları düşük kaldı. Oteller, son dakika satışlarıyla boş kalan odalarını doldurabilmek için yabancı turistlere indirimler sundu.

FİYAT TAHMİNLERİ ZOR

Bodrum’da tahmin edilemeyen fiyatlar nedeniyle turizmciler endişeli. “Bodrum’da konaklama ve restoranlar paralel işliyor. Müşteri profili çekildiğinde restoranlar da boş kalıyor,” diyen sektör temsilcileri, yüksek fiyat ve kalite oranı sunan işletmelerin dolu olduğunu, ancak restoranların ve sokakların boş kaldığını belirtiyor.

TÜRKİYE, EN PAHALI ÜLKELER ARASINDA

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, yüksek sezonda konaklama fiyatlarının en tepe noktaya çıktığını, otellerin Avrupa ve Rus pazarları için indirim kampanyaları başlattığını söyledi. “Özellikle temmuz ayında son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurabilmek için yüzde 10 ile 20 arasında indirimler yapıldı,” diye ekledi Kuk. Fiyatların geçen yıla göre yüzde 50 artması, Avrupa pazarında Türkiye’yi pahalı ülkeler arasına soktu.

BODRUM’DA FİYAT ALGISI YOK

Bodrum’daki fiyatlar konusunda da değerlendirme yapan Kuk, ekonomik kriz nedeniyle yerli turistin kaçtığını, yüksek kira ve operasyon maliyetleri nedeniyle işletmelerin anormal fiyatlar uyguladığını belirtti. “Sadece yerli değil, yabancı turistler de pahalı buluyor. Bu yüzden kimse ekstra harcama yapmıyor,” dedi.

Kaynak: T24