Özuğurlu: Türkiye’nin Orta Doğu’da yer bulabilmesi için…

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 4:54 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 4:54 pm

Gün Ortası programına konuk olan Musa Özuğurlu, “Türkiye’nin Orta Doğu’da herhangi bir şekilde yer bulabilmesi için Suriye önemli bir adım olarak önünde duruyor.” dedi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Gazeteci Musa Özuğurlu ve Akademisyen Doç. Dr. İkbal Dürre, Suriye’deki son gelişmeleri TELE1’e değerlendirdi.

Türkiye’nin Suriye meselesinde önemli bir pozisyona sahip olduğunu belirten Özuğurlu, “Esad – Putin görüşmesi önemli bir dönüm noktasının tam da başına denk geldi. Bölgede yaşanan son gelişmeler yeni birtakım olasılıkları doğuruyor. Bölgede yeni bir hareketlenme söz konusu; burada Türkiye’nin pozisyonu gerçekten önemli. Bir taraftan Türkiye’nin ABD ile kötü giden ilişkisi mevcut bir taraftan Türkiye, Arap dünyasına Orta Doğu’ya tekrar dönmeye çalışıyor bütün bunlar aslında hep birlikte ele alınması gereken konular. Burada bir Suriye meselesi var; özellikle son dönemlerde Arap dünyasında Suriye’ye ilginin arttığını görüyoruz. Suriye sonuç itibarıyla eski pozisyonuna dönecek. Türkiye’nin Orta Doğu’da herhangi bir şekilde yer bulabilmesi için Suriye önemli bir adım olarak önünde duruyor.” dedi.