Öztunç’tan Soylu’ya: Askeri özel şirketlerin güvenlik görevlisi yaptığınız için yargılanacaksınız

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2022 Perşembe 4:37 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 4:37 pm

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Askerimize talimat veren o bakan var ya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diyor ya ‘Bizi yargılayacaklarmış, niye ne yaptık?’ İşte bundan. Askeri özel şirketlerin güvenlik görevlisi yaptığınız için yargılanacaksınız kardeşim” dedi.

Aydın’ın Köşk ilçesinde, Mezeköy’de yaşayan yurttaşlar, köylerinde yapılmak istenen JES’e karşı çadır kurarak nöbet başlattı. Köylülerin nöbetine müdahale edildi. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Köşk Kaymakamlığı, köye giriş ve çıkışları 29 Ağustos’a kadar yasakladı.

Ali Öztunç, hukuki süreç tamamlanmadan Jeotermal Enerji Santrali (JES) çalışmalarına başlanan Mezeköy’de açıklama yaptı. Köyün giriş ve çıkışlarının jandarma barikatları ile kapatıldığını söyleyen Öztunç İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Askerimize talimat veren o bakan var ya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diyor ya ‘Bizi yargılayacaklarmış, niye ne yaptık?’ İşte bundan. Askeri özel şirketlerin güvenlik görevlisi yaptığınız için yargılanacaksınız kardeşim” dedi. CHP olarak köylülerin yanında olduklarını ifade eden Öztunç, “Altılı masa derdik, bugün itibariyle milletin masası diyoruz. Milletin masası olarak iktidarız. İktidarımızda bu işi iptal edeceğiz. Bunun sözünü de veriyoruz. Bu iş iktidarımızda iptal olacak. Bu köylü bu rantiyeciden kurtulacak” tepkisini gösterdi.

“AKP VE ERDOĞAN RANTİYE KAZANSIN DİYE ASKERİMİZİ GÖNDERİYOR”

Askerin talimat aldığını ve görevini yerine getirdiğini belirten Öztunç, “AK Parti ve Tayyip Erdoğan, rantiye para kazansın diye askerimizi buraya gönderiyor. Askerimizi özel şirketin güvenlik görevlisi yapıyorlar. Bu alçaklıktır. Bu alçaklığın hesabı sorulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensupları hiçbir şirketin güvenlik görevlisi değildir. Türk milletinin güvenliğinden sorumludur. Asker, bizim askerimizdir” dedi.

Öztunç, “Emiri veren kim? Siyaset, iktidar, AK Parti. Kim, rantiyeci. Aklı fikri parada olan Tayyip Erdoğan ve adamları. Doların yeşilini o kadar çok seviyor ki ağacın yeşilini katletmekte çok iddialı, çok kararlı olan Tayyip Erdoğan ve çevresindeki o çete var ya çete. Milletin kanını emen o çete, işte onlar” diye konuştu.