Öztunç’tan Pakdemirli’ye: Bak antika dediğin uçaklar nasıl çalışıyor

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 11:40 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 11:40 pm

Marmaris’te başlayan orman yangınına Türk Hava Kurumu’na (THK) ait uçaklarla müdahale edildiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ithafen “Bak antika dediğin uçaklar nasıl çalışıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris’te çıkan yangına THK’ye ait uçaklarla müdahale edildiğini söyledi. Öztunç şu ifadeleri kullandı:

“Marmaris’teki yeni yangında Türk Hava Kurumu’na ait uçaklar kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz yılki yangında bu uçakları kullanın dediğimizde onlar antika diye açıklama yapan eski bakan Pakdemirli bak antika dediğin uçaklar nasıl çalışıyor? Geçtiğimiz yıl eğer bu uçaklar kullanılsa yüzbinlerce hektar orman yanmazdı. Ama inat ettiler ve geçtiğimiz yıl bu uçakları kullanmadılar.

İşte AKP’li bakan Pakdemirli’nin antika dediği THK uçağı.. Marmaris’te az önce çıkan yangına anında müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. Geçtiğimiz yıl tam da bunu söylüyorduk. THK uçakları denizden su alabiliyor, manevra kabiliyeti yüksek ve hacmi büyük. Geçtiğimiz yıl eğer bu uçaklar kullanılsa yüzbinlerce hektar orman yanmazdı. Ama inat ettiler ve geçtiğimiz yıl bu uçakları kullanmadılar.”

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK’nın uçakları için, “Uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” demişti.

SGK, THK’nın hesaplarına bloke koydu