Öztrak’tan Prens Selman tepkisi: Ey doların yeşili sen nelere kadirsin?

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 7:07 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 7:07 pm

CHP’li Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı Esenboğa’ya kadar yolcu etmesine tepki göstererek, “Ey doların yeşili sen nelere kadirsin?” dedi. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi ziyaret için Ankara’ya geldi. Prens, görkemli bir şekilde karşılandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selman için Saray’da Arapça müzikli yemek düzenledi. Erdoğan, Saray’daki ağırlamasından sonra Selman’ı Esenboğa Havalimanı’na kadar yolcu etti. Haber ajansları Erdoğan’ın Selman’ı yolcu etmesini geçmedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Selman’ı Esenboğa’ya kadar yolcu eden Erdoğan’a tepki gösterdi. Öztrak, “Saray’ın kibirlisi devlet protokolünü bir yana bırakmış, Veliaht Prensini Esenboğa Havalimanı’na kadar geçiriyor. Ey doların yeşili sen nelere kadirsin?” dedi. Öztrak şunları dile getirdi:

“Sarayın kibirlisi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesinin ardından demediğini bırakmadığı Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Selman’la can ciğer kuzu sarması oldu. Üstatları diyor ya, ‘insanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan kork.’ Sarayın kibirlisi devlet protokolünü bir yana bırakmış, Veliaht Prensini Esenboğa Havalimanı’na kadar geçiriyor. Ey doların yeşili sen nelere kadirsin? Ama bu millet bu rezilliği yaşatan ülkenin itibarını önemsemeyenlere bunun faturasını sandıkta çıkaracaktır.

“YANDAŞ MEDYA TAM YOL TORNİSTAN YAPMIŞ”

Bu arada yandaş medyanın içine düştüğü  trajikomik hal var. Suudi prens hakkında ‘seri katil’ manşetleri atanlar bugünlerde tam yol tornistan yapmış. Hep bir ağızdan ‘Suudi Arabistan ile yeni işbirliği dönemi’ diye manşetler atıyor. Nazi Almanyası’nın Propaganda Bakanı Goebbels bile omurgası jöleye dönmüş bu yandaş medyaya şapka çıkarır”

 

Saray’da görkemle ağırlanan Selman’a müzikli yemeğin görüntüsü ortaya çıktı