Öztrak: Krizden esnafı, halcileri suçlamak çözüm değildir!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2019 Pazartesi 12:51 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2019 Pazartesi 1:19 pm
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin basın açıklaması düzenliyor.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin kamuoyunu bilgilendiriyor.

Faik Öztrak’ın açıklamalarından satır başları;

KARTAL’DA YAŞANAN FACİA
Kartal’da yaşanan olay hayli acı bir olay. 25 yıldır AKP tarafından yönetilen İstanbul’da yandaşa rant dağıtma politikası hayatı tehdit eden bir noktaya geldi.

Rant uğruna imar affı ilan edenlerin, “sabrımız taştı” demeye hiç hakkı yok. Sabırların taşması için illa insanların ölmesi mi gerekiyordu. Vatandaşımız kentleri yağmalayan bu anlayışa 31 Mart’ta yanıt verecektir.

EKONOMİK KRİZ
Derinleşen ekonomik kriz rakamlara net bir şekilde yansıyor. 2018’de protesto edilen senet miktarı yüzde 48 arttı.

Bu artış son 13 yılın rekoru. Karşılıksız çek tutarında da rekor artış yaşandı. Bankalalarda takibe düşen krediler 100 milyarı geçmiş.

Borçlarını ödeyemediği için intihar eden çiftçiler, iş insanları, esnaf atanamadığı için intihar eden öğretmenler… Yandaşlar ballı maaşlarla Saray’a atanırken, KPSS’de birinci olan bir kişi öğretmen olarak atanmıyor.

Millet bunları yaşarken Saray ve damadı ‘dengelenme’ masalı anlatıyor. Milletimiz seçimde dengeleyecektir.

Cumhurbaşkanlığı’nın tüm imkanlarını kullanarak partisinin propogandasını yapan zat kibir abidesi olduğunu Sivas’ta göstermiştir. Kadro isteyen işçilerimizi azarlamıştır. Pazarların yangın yeri olmasını eleştirenlere ‘mermi fiyatı’ ile yanıt vermeye çalışmıştır.

Bugüne kadar hiçbir iktidar Mehmetçiğin giydiği parkayı, attığı kurşunu kendi beceriksizliğinin bahanesi yapmamıştır. Bugün domates, biber fiyatını mermi fiyatına endeksleyen bir iktidar vardır. Şimdi sıra askerimize geldi. Bir de hal çeteleri.. Bu pahalılıktan Erdoğan hariç herkes sorumlu. Erdoğan her zaman yaptığı gibi pahalılıktan şikayet edenleri dış güçlerin hizmetinde olmakla suçladı. Bunların kibiri arttıkça milletten kopuyorlar.

Ne söylerlerse millet bunları kabul ediyorlar sanıyor. 17 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP Genel Başkanı şimdi de fesli tarihçilerden öğrendiği yalan yanlış bilgilerle açıklamalar yapıyor.

ERDOĞAN’A IMF YANITI
IMF ile ilk stand by anlaşmasını CHP imzaladı. İlk anlaşmayı Cemal Gürsel döneminde yapılmıştır, Gürsel de CHP’nin Genel Başkanı olmamıştır. Hepimizin bildiği çok da iyi hatırladığı bir süreç var IMF ile son anlaşmayı yapan o mektubu Washington’da gönderen hükümetin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

IMF ile iş tutma konusunda tecrübeli olan Erdoğan bugün hızlıca ülkemizi IMF kapılarına götürmektedir.

ERDOĞAN’IN HALCİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALARI
Bu kriz ekonomide izlenen sıcak para politikasının sonucudur. Bu krizden halcileri, esnafı suçlamak çözüm değildir. Ne yapacaklar halcileri bacaklarından halin kapısına mı asacaklar. bu nasıl bir üslup. Hiç kıvranmasınlar sorumlu 17 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar ve onun politikalarıdır.

Yaşanan krizi kutuplaştırarak, sorun yokmuş gibi yaparak aşmak mümkün değiltir. Yeniden üretimin önünü açmak gerekir. Aksi halde milletimizin sıkıntıları daha da artacaktır. Biz bunu sağlayacak çözüm önerilerini geçtiğimiz yılın Ağustos ayında önerdik. Dikkate alınmadı. Saray milletin sözünü duymuyor. İktidar milletten koptukça kopuyor.