Öztrak: Evlatlıktan reddettikleri suç örgütü elebaşlarıyla çok yol yürüdüler

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 4:05 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 5:42 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Edirne’de partisinin Trakya Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, suç örgütü lideri Sedat Peker ile AKP ilişkisine değindi. “Evlatlıktan reddettikleri suç örgütü elebaşlarıyla çok yol yürüdüler” dedi.

Faik Öztrak, Sedat Peker ile AKP’li birçok ismin arasındaki ilişkiye değindi. “Mafya-siyaset-ticaret hattında borular patladı” diyen Öztrak, Türkiye’nin sorunlarına ilişkin konuştu. “Milletin sorunlarına çözüm bulması gerekenler felç olmuş. Hükümet mefluç, kurumlar çalıştırılamıyor, devlet büyük bir krizde. Ucube tek adam vesayet rejimiyle; yasama, yürütme, yargı erklerinin hepsi Saray’a bağlanmış. Denetleyici, düzenleyici kurumlar fiilen ortadan kaldırılmış. Devleti kemiren parazitler bu elverişli ortamda hızla harekete geçiyorlar” şeklinde konuştu.

“EVİN REİSİ YASAK MAHSÜLÜ SAHİPLENMEK İSTEMİYOR”

“Ülkeyi 19 yıldır yöneten kadroların evinde kavga başlayınca, evin reisinin elinden ipler kaçınca, suç örgütleriyle, mafyayla gayrimeşru ilişkilerinin yasak meyveleri birer birer ortaya dökülmeye başladı. Şimdi evin reisi bu yasak mahsulü sahiplenmek istemiyor. ‘Bunlarla kaybedecek zamanımız yok’ diyor. Kaybedecek zamanı zaten kaybettiniz, bu sizi sorumluluktan kurtarmıyor ki.”

“MAFYA-SİYASET-TİCARET HATTINDA BORULAR PATLADI”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, “128 milyar dolar nerede’ diye sorduklarını vurgulayan Öztrak, “Döndü dedi ki, ‘128 milyar dolar nerede diye soru mu sorulur. Siz hesap bilmiyorsunuz.’ ‘Deprem paraları nerede’ diye sorduk, ‘Hesap vermeye zamanımız yok’ dedi. ‘Şehitler için toplanan para nerede’ diye sorduk, cevap dahi vermediler. Şimdi mafya-siyaset-ticaret hattında borular patladı, yayılan kokular tahammül edilemez boyutlara ulaştı. Ekonomiyi, devleti bu hat kemiriyor ama şahsım hükümetinin bunlarla ilgilenecek zamanı yokmuş” açıklamasında bulundu.

“SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞLARIYLA ÇOK YOL YÜRÜDÜLER”

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in gündeme bomba gibi düşen iddialarına ilişkin de hükümete eleştirilerde bulunan Öztrak, “Bugün evlatlıktan reddettikleri organize suç örgütü elebaşlarıyla çok yol yürüdüler. Bu elebaşı, AK Parti için mitingler düzenledi. Akademisyenlerin kanlarında banyo yapacağını söyledi. Erdoğan ile samimi pozlar verdi. AK Parti’li siyasilere çanta çanta para verdi. Yetmedi, AK Parti’nin propagandası için AK Parti’ye kahve verdi. Ama şimdi çıkmışlar, içtikleri kahvenin parasını da millete ve muhalefete ödetmek istiyorlar. Yok öyle şey! Can çıkar, huy çıkmaz. Bunların huyu bu. Siyasi yüzsüzlüğün kitabını yazdılar. Zübüklüğün zirvesi bu olsa gerek” ifadelerini kullandı.