Öztrak Erdoğan’ı CHP’nin içişlerine karışmakla suçladı: CHP’nin istikametini sen çizemezsin!

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 1:19 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 1:34 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin içişlerine karıştığını söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin kurultay süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak, adaletsiz bir seçim sürecine rağmen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki seçmenden birinin oyunu aldığını vurguladı.

Öztrak, “Bu seçimde Erdoğan’ın vatandaşlığımızı üç paraya sattığı, Türkçe öğrenmek zahmetine bile katlanmayan yabancılar da Türkiye’nin kaderi ve geleceği hakkında söz söyledi. Bütün bunlara rağmen başta Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu seçimi kazanmak için çok çalıştık ama arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Ancak Genel Başkanımız ülkemizdeki her iki seçmenden birinin oyunu aldı. 25 milyon 504 bin 724 yurttaşımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi” ifadelerini kullandı.

“SEN KİMSİN”

Faik Öztrak, üçüncü kez seçilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin içişlerine karıştığını öne sürerek CHP’nin “kimsesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer” dedi.

Öztrak şunları söyledi:

“Muhalefetin bu desteği, vatandaşlarımızın bu desteğinin muhafazası ve arttırması, bunu hükumeti denetleme ve dengelemede kullanması, hükumetin sorumsuzluklarının millet adına bir ölçüde kontrolünü sağlayacaktır. Erdoğan da bunun farkındadır ve bu desteği dağıtmaya çalışmaktadır. Onun için de partimizin içişlerine burnunu sokmakta, bunu da açıkça söylemektedir. İşte buna gücü yetmez. Yedi düvel uğraştı, genlerinde Kuvayi Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk olan Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine müdahale edemedi. Sen kimsin? Cumhuriyet Halk Partisi, milletin partisidir, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin istikametini sen çizemezsin, milletimiz çizer.”

“POPÜLİST İFTİRA” ÖZELEŞTİRİSİ

Faik Öztrak, seçim sonrasında yapılan MYK toplantısında partilerine yönelik samimi özeleştirilerde bulunduklarını belirtti.

Öztrak konuyla ilgili olarak, “Değerli basın mensupları, dünkü toplantımızda samimi bir özeleştiri de yaptık. Kuşkusuz bu özeleştirinin önemli bir bölümünü hükumetin kampanya sürecinde gerçek ötesi popülist iftira siyasetini bu kadar pervasızca ve seviyesizce kullanmasına aynı seviyesizlikle karşılık vermemek oluşturdu” dedi.

“YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ MÜCADELENİN BEŞİNCİ GÜNÜ”

Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin sona ermesiyle başlayan süreci 2024 Mayıs’ında yapılacak yerel seçimlere yönelik mücadelenin başlangıç süreci olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Yaşanan süreci Adalet Yürüyüşü ile başlayıp Millet İttifakı’nın kurulmasıyla devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Öztrak, “Biz, 25 milyondan fazla yurttaşımızın desteğini aldığımız bu seçimi Adalet Yürüyüşü’yle başlayan, Millet İttifakı’nın kurulmasıyla belediye seçimlerinin kazanılmasıyla devam eden sürecin bir devamı olarak görüyoruz. 14-28 Mayıs seçimleri mücadelenin yeni bir aşamaya geçişini ifade etmektedir. Kimilerine göre bugün seçimlerden sonraki beşinci gündür, bize göre ise bugün dokuz ay sonra yapılacak yerel seçimler ile ilgili mücadelenin başlamasının beşinci günüdür” ifadelerini kullandı.

YENİ MYK PM SONRASI BELİRLENECEK

Faik Öztrak, CHP’nin yeni MYK üyelerinin hafta sonu yapılacak PM toplantısı sonrası belirleneceğini söyledi.

Öztrak konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Samimi bir özeleştiri yaparak, yaşadıklarımızdan ders alarak, eksiklerimizi giderip yenilenerek mücadeleye güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Bu sürece destek olmak amacıyla dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz teamüle ve partimizin usullerine uygun olarak seçimden sonra yapılan ilk Parti Meclisi toplantısından önce Genel Başkanımız’a istifalarını sunmuşlardır. Genel Başkanımız yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından belirleyecektir. Mevcut Merkez Yönetim Kurulu üyeleri işlerin aksamaması adına yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlenene kadar görevlerine devam edeceklerdir.”

KONGRE KARARINI YENİ MYK VERECEK

Faik Öztrak, kongre kararını yeni MYK’nın vereceğini söyledi. Öztrak, “Yine dünkü toplantımızda olağan kongre takvimini de ele aldık. Bu kapsamda kongrelerle ilgili kararı da hafta sonu yapılacak Parti Meclisi’nde değerlendirilecek. Bu değerlendirmeleri de dikkate alarak yeni Merkez Yönetim Kurulumuz bunun kararını verecektir” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ ZORDUR”

Faik Öztrak, Türkiye’nin önünde zor bir sürecin olduğunu söyledi. Öztrak, “Önümüzdeki süreç zorludur. Sadece ekonomik açıdan değil, demokrasimiz ve hukuk devleti açısından da. Bunun ilk işaretleri de görülmeye başlanmıştır. Genel Başkanımız’a yönelik fezleke tehditleri, belediye başkanlarımızı görevden alma imaları, televizyonlarda başlatılan RTÜK incelemeleri, Gezi’nin 10’uncu yılını ananlara çok sert polis müdahaleleri, Türkiye Belediyeler Birliği’ni Saray’ın bahçesine çeviren kararlar, AK Parti’li belediye meclis üyelerinin gazetcilere saldırması, havuz gazetelerinde eski milletvekillerinin internet sansüründen muhalifleri hapsetmeye kadar uzanan tehdit listeleri…” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE YEPYENİ BİR UFUK AÇILACAKTIR”

Faik Öztrak, Saray rejimine karşı duranların gücüyle Türkiye’nin önünde yeni bir ufuk açılacağını söyledi. Öztrak, “Ama bunların hiçbiri bizi yıldıramaz, korkutamaz. 28 Mayıs’ta Türkiye’de her iki kişiden birinin desteğiyle büyük bir değişim başlamıştır. Bu önünde duranların ayaklarını yerden kesecek bir çığdır. Her adımda büyüyecek, engellenemez hale gelecektir. Bugün değilse yarın, millete eziyetin merkezi Saray rejimi haktan, hukuktan, adaletten, daha fazla refahtan yana olanların gücüyle son bulacaktır. Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk açılacaktır” ifadelerini kullandı.

MYK üyeleri istifa etti! CHP’de Kurultay startı verildi