Öztrak: Emekçinin elinde kalan son güvenceye de mi göz diktiniz?

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 4:30 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 4:30 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni kıdem tazminatı düzenlemesi ile kıdem tazminatı hakkının kaldırılmaya çalışıldığını ifade ederek “Emekçinin elinde kalan son güvenceye de mi göz diktiniz? Hiç mi yüreğinizde vicdan kırıntısı kalmadı? O kıdem tazminatlarında emekçilerimizin çocuklarının hakkı var” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tamamlayıcı emeklilik modeli ile birlikte tartışmaya açılan yeni kıdem tazminatı düzenlemesinde “Emekçinin elinde kalan son güvenceye de mi göz diktiniz?” sözleri ile tepki gösterdi.

Kıdem tazminatına Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi tuzağı

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İstihdam Kalkanı Paketi ile işçinin kıdem tazminatının kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Öztrak, CHP olarak sendikaların kıdem tazminatı konusunda vereceği kararın destekçileri olacaklarını da belirtti.

“İSTİHDAM KALKANI’ DEDİĞİNİZDE GERÇEK NİYETİNİZ ORTAYA ÇIKTI”

“Hiç mi yüreğinizde vicdan kırıntısı kalmadı? O kıdem tazminatlarında emekçilerimizin çocuklarının hakkı var” diyen Öztrak konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Bu ‘istihdam kalkanı’ dediğinizde de gerçek niyetiniz ortaya çıktı. İstihdamı ayağa kaldıracağız derken o arada işçinin kıdem tazminatını kaldırmaya yelteniyorsunuz. İşçinin alın terini iç etmenin adı ne zamandan beri istihdam kalkanı’ veya ‘tamamlayıcı emeklilik’ oldu. ‘İşçinin birikmiş kıdem tazminatlarını nemalandıracağız’ diyerek Hazine kâğıtlarına yatıracaksınız. Emekçinin alın teriyle, yandaş müteahhitlerinizi biraz daha semirteceksiniz. Hiç mi Allah korkunuz yok? Hiç mi yüreğinizde vicdan kırıntısı kalmadı? O kıdem tazminatlarında emekçilerimizin çocuklarının hakkı var. Emekçilerimizin elinden, sahip olduğu pek çok güvenceyi aldınız. Çalışan yoksulluğu aldı başını gitti. Şimdi emekçinin elinde kalan son güvenceye de mi göz diktiniz?

“SENDİKALARIN ORTAK KARARINI SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”

Şu salgın döneminde dünyadan hiç mi ders almadınız? Tüm dünya salgın sonrasında sosyal devletin, sosyal koruma ağlarının değerini ve önemini idrak etti siz ise hala neo-liberal dogmalara sarılıyorsunuz. Adaletli bir gelir dağılımının güçlü bir orta direğin olmadığı bir ekonomide büyümenin sürdürülebilir olmadığını insani gelişmenin sağlanamayacağını dünya kabul etti, siz kabul etmiyorsunuz. Neo-liberal politikalara iman etmiş damadınızla birlikte bunu bir türlü fark edemiyorsunuz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sendikaların kıdem tazminatı konusunda vereceği ortak kararın sonuna kadar destekçisi olacağız.”

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak