Öztrak: CHP’lilerin dokunulmazlıkları mecliste Sinan Ateş cinayetinde adı geçen vekilin yok

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 4:52 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 5:06 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak Meclis’te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP’li vekillerin dokunulmazlık dosyalarını eleştiren Öztrak, “Sinan Ateş cinayetine karışan Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair bir talep yok” dedi.

 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Meclis’te yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yüklendi. Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devleti hızla çöküşe sürüklediğini söyledi.

EYT ile ilgili de konuşan Öztrak, “Emeklilikte Yaşa Takılan mağdurlar gitti Prim Gün Sayısı Mağdurları geldi. Sözünüzü yerine getirin, EYT’yi bitiriyoruz deyip EPT mağduru yaratmayın. İnsanları Emeklilikte Prime Takmayın” dedi.

“KRONOMETREYİ SIFIRLAMANIN TEK YOLU VAR”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da konuşan Öztrak, “Erdoğan, 2017’de referandum öncesinde, “Cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi yok” demişti. Şimdi aynı Erdoğan, “14 Mayıs’ta seçim için yetkisini kullanacağını” söylüyor. Adına fesih demeden, tek kişinin kararıyla, koskoca Meclis’i seçime götüreceğini söylüyor. 2017’de, tarihin en düşük oy oranıyla kabul edilen, mevcut anayasa değişikliğinde, Cumhurbaşkanının, ancak iki dönem seçilebileceği hükmünü değiştirmediler. O dönemde Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan’ın bu hükme tabi olmayacağını, yapılan değişikliğin, mevcut dönemi kapsamayacağını, bir dönem sonra uygulanmaya başlayacağını millete söyleyen bir geçici madde de koymamışlar. Peki, Saray’ın anayasa uleması ne yapmış? Anayasa’nın 116. maddesine, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde, Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir” diye açıkça yazmış. Yani kendi ifadeleriyle, “Kronometreyi sıfırlamanın” tek yolu var. O da seçimin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yenilenmesi. O halde izlenecek yol bellidir. Hodri meydan. Partiniz Meclis’e, Milletvekili Genel Seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimini, 6 Nisan’dan önceki son pazar olan, “2 Nisan 2023 günü” yapmak için teklif getirsin. Biz de destekleyelim. Hukukun dolambaçlı yollarından medet ummayın. Kaybedeceğinizi anladığınız seçimden, kaçmanın yollarını aramayın. Kendi çıkarttığınız Anayasaya uyun. Ağız tadıyla yarışalım. Milletin mihenk taşına vurulalım, ak koyun, kara koyun belli olsun. Erdoğan’ı milletimizin oylarıyla, evine göndermenin keyfini yaşayalım.

Faik Öztrak: Yönetimdeki bu detonelikten kurtulmaya artık çok az kaldı

DOKUNULMAZLIK DOSYALARINA TEPKİ

Öztrak’ın konuşması şöyle:

“Bir yandan da TBMM’de Bir dokunulmazlık kaldırma süreci işletiyor. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Başkentin göbeğinde güpegündüz katledilmesi olayına karışan Milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair bir talep yok. İçişleri Bakanı’nın söylediği Mafyanın 10 bin dolar maaşa bağladığı milletvekilinden bir haber yok. Borsa İstanbul’daki Milyonlarca dolarlık rüşvet ağında ismi geçen Kendi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair
Bir dosya yok. FETÖ borsalarına karışan milletvekillerine dair bir dosya yok. Bunların hiç biri hakkında bir dokunulmazlık süreci işlemiyor. Ama 2 bine yakın dokunulmazlık dosyası içinden Millet İttifakı’na mensup İki milletvekilinin dosyasını çekiliyor. Dokunulmazlıklarının hızla kaldırılması için
Düğmeye basılıyor. Bizim milletvekilimiz ne yapmış? Cinayet mi işlemiş, Haram mı yemiş, Rüşvet mi almış, Mafyadan 10 bin dolar mı almış? Hayır! Ya ne yapmış? Mahkemenin, Belediye başkanımıza yaptığı haksızlığa isyan etmiş. Siz, Elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz hak, hukuk, adalet demekten korkmayız. Milletimiz de sizin ne yaptığınızı görüyor, Notunuzu veriyor. Tasdiknamenizi elinize tutuşturmak için Artık dört gözle sandığı bekliyor. İşte daha dün Yolsuzluk Algı Endeksi’nin 2022 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’nin Yolsuzluk Algı Endeksi’ndeki yeri Son 9 yılda 48 sıra birden kötüleşti. Yolsuzlukta, Dünyada 180 ülke arasında 101. Sıradayız. Ekvador, Sri Lanka, Panama gibi ülkelerle Sıralamada aynı yeri paylaşıyoruz. Bunca haksızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa Millet ses çıkaramasın diye, Yaptıklarının hesabı sorulmasın diye, Bir yandan da büyük bir hızla ceberrutlaşıyorlar. Milletin gülümsemesini çalıyorlar.”

AZ BİLE SÖYLEMİŞ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni için ‘Avrupa görecek, aferin Türkiye diyecek’ ifadesini kullanmasına ilişkin yorumu sorulan CHP’li Faik Öztrak, “Az bile söylemiş. Ülkemizin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız program bütün dünyaya örnek olacaktır” cevabını verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün partisinin Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih hakkında konuşan Faik Öztrak, “Aday belirleme sürecinin başlandığını zaten liderler son yaptıkları zirveden sonra kamuoyuna açıkladılar. Dolayısıyla uygun görülen zamanda da aday açıklaması onların takdiriyle uygun zamanda yaparlar” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ATV’nin ‘İYİ Parti’ye rağmen Kılıçdaroğlu aday olacak mı?’ şeklindeki sorusuna Öztrak, “Kimse merak etmesin. CHP de burada, DEVA Partisi de burada, Demokrat Parti de burada, Gelecek Partisi de burada, İYİ Parti de burada, Saadet Partisi de burada. En önemlisi de millet burada. Millet İttifakı’nın adayına liderler karar verecek. Millet İttifakı’nın adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak” cevabını verdi.

BABACAN’IN AÇIKLAMALARI

Ulusal Kanal’ın “DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni için ‘Avrupa görecek, aferin Türkiye diyecek’ ifadesini kullandı. Bu ifadeye ilişkin bir yorumunuz olacak mı?’ şeklindeki sorusuna Faik Öztrak, şöyle yanıt verdi: “Az bile söylemiş. Ülkemizin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne kavuşturmak amacıyla hazırladığımız program bütün dünyaya örnek olacaktır.”