Özrü kabahatinden büyük! Diyanet’ten tepki çeken reklam için savunma!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:25 am - Güncelleme: 13 Kasım 2019 Çarşamba 11:25 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kadını aşağılayıcı görüntülerin yer aldığı ‘aile’ temalı kamu spotu için gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Erbaş, “Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak” ifadesini kullandı.

Dün Adıyaman’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansta konuşan Erbaş, Diyanet’in resmi sosyal medya hesabından yayınlanan ve “Telefonuna değil, eşinin yüzüne bak” denilen reklama tepki gösterenlere, “Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor. Kötülükleri artırmaya çalışıyor” dedi.

Erbaş açıklamasında, “Kadın, kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş buna tahammül edemiyorlar, getirmeyecekmiş efendim. Böyle bir şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Dolayısıyla aile bağları işte bu şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor, kötülükleri artırmaya çalışıyor. Bu açıdan ne olur çocuklarımıza sahip çıkalım” sözleriyle savunma yaptı.