AKP’li Özlem Zengin’i hedef alan kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 9:52 am - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 2:03 am

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal paylaşım sitesinde AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e ilişkin sözleri nedeniyle Mert Yaşar isimli kullanıcı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, bir sosyal paylaşım sitesinde Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verildiği kaydedildi.

MERT YAŞAR GÖZALTINA ALINDI

Mert Yaşar’ın emniyetteki işlemleri sürüyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Twitter hesabından ‘Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı?’ şeklinde paylaşım yapıldığı, konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde bahse konu ‘mert_yasar’ rumuzlu Twitter hesabının Mert Y. isimli şahsın kullanımında olduğu tespit edilmiş olup, şahıs Eyüpsultan’da ikametinde arama yapılarak yakalanmış şahıs gözaltına alınmıştır”

ÖZLEM ZENGİN NE DEMİŞTİ?

Uşak’ta cezaevinde çıplak arama yapıldığı iddialarını reddeden Özlem Zengin, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir ‘Aferin” geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ’cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi” demiş, tepki toplamıştı.

Zengin daha sonra ise, “Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için” açıklamasını yapmıştı.

AKP’li Zengin’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez

AKP’li Özlem Zengin: Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar