Özlem Türeci: Üçüncü doz aşı gerekli

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 11:03 am - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 11:03 am

BioNTech’in kurucularından Özlem Türeci, koronavirüse karşı geliştirilen bağışıklığın zamanla azalmasının beklenen bir durum olduğunu belirterek, üçüncü bir doz aşının gerekli olacağını düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz hafta Pfizer CEO’su Albert Bourla, salgınla mücadelede bağışıklığı arttırmak için aşıları tamamlanmış kişilere 6-12 ay içerisinde üçüncü doz aşı yapılabileceğini ve ilerleyen süreçte aşıların her yıl tekrarlanması gerekebileceğini öne sürmüştü.

CNBC’de Kelly Evans’ın ‘The Exchange’ isimli TV programına konuk olan BioNTech’in kurucularından Özlem Türeci de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bourla’yla hemfikir olduğunu belirten Türeci, “Virüse karşı geliştirilen bağışıklık tepkisinin zamanla azaldığını yeni enfekte olmuş kişilerde de görüyoruz, bu söz konusu aşılar olduğunda beklenen bir durum” dedi.

ABD’DEN SERT YANIT GELMİŞTİ

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın kıdemli sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci son dönemde ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinin sık sık dile getirdiği üçüncü doz aşı tartışmasıyla ilgili çok net ve sert bir açıklama yapmıştı.

Fauci, “İnsanların aşı olup olmamaya karar vermesi bir kamu sağlığı kararıdır. Bu ilaç şirketlerinin vereceği bir karar değil. Onlar bize aşı sağladıkları için onlarla partneriz. Bu karar Gıda ve İlaç Ajansı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin alacağı bir karardır” dedi.

Pfizer: Aşıda üçüncü doz gerekebilir