Özkoç: Uyuşturucu baronlarının adamı Soylu, Ekrem Başkan’ın tırnağı olamaz

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 8:02 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 8:02 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı başlatılan teftişe ilişkin konuştu. Soylu’nun uyuşturucu baronlarıyla isminin anıldığına değinen Özkoç, “Soylu Ekrem Başkan’ın tırnağı olamaz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı özel teftişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Özkoç,”Adama sormazlar mı; senin iktidarının Adalet Bakanlığı işe giren insanlara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan belge veriyor mu, vermiyor mu? Veriyor. Orada herhangi bir suç var mı, yok mu? Peki sen sordun mu Adalet Bakanlığı’na, ‘bunlarla ilgili siz savcılık belgesi verirken herhangi bir suç duyurusu vardı da yazdınız mı, yazmadınız mı’ diye. Sormadın. Neden; çünkü sen tetikçisin Süleyman Soylu” dedi. İçişleri Bakan Süleyman Soylu’yu eleştiren Özkoç, “Süleyman Soylu, mafya ve uyuşturucu baronlarının adamıdır. Soylu, Ekrem Başkan’ın tırnağı olamaz” ifadelerini kullandı.

Özkoç, Bankacılık Düzenlenme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 26 isim hakkında başlatılan soruşturmaya da değindi. Özkoç, faizin ne kadar düşeceğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seydullah Nebati’yi hatırlatarak “BDDK faizin ne kadar düşeceğini bir gün önceden açıklayanları yakalasın” dedi.

Özkoç’un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“MİLLETİN HAKKINI SAVUNANLARA SALDIRANLARA MİLLETİMİZ İTİBAR ETMEZ”

Özkoç, BDDK’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın saygın bir insan olduğunu belirterek, “Merkez Bankası Başkanlığı’nı yaparken de çok ciddi bir şekilde yapmıştır. Milletvekilidir, milletin hakkını savunuyor. Milletten çalanları saklamak için milletin hakkını savunanlara saldıranlara milletimiz itibar etmez. Biz de onlarla ilgili uğraşmaya devam edeceğiz” dedi.

Özkoç, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı özel teftişi ise şöyle değerlendirdi:

“ÇÜNKÜ SEN TETİKÇİSİN SÜLEYMAN SOYLU”

“Kim başlattı, İçişleri Bakanlığı. Kimin hakkında, İstanbul Belediyesi ile ilgili. Yani Ekrem Başkan hakkında. Ne diyor; ‘Orada şu kadar PKK’lı işe almışsın, şu kadar YPG’li, şu kadar terörist işe almışsın’ diyor. Adama sormazlar mı; senin iktidarının Adalet Bakanlığı işe giren insanlara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan belge veriyor mu, vermiyor mu? Veriyor. Orada herhangi bir suç var mı, yok mu? Peki sen sordun mu Adalet Bakanlığı’na, ‘bunlarla ilgili siz savcılık belgesi verirken herhangi bir suç duyurusu vardı da yazdınız mı, yazmadınız mı’ diye. Sormadın. Neden; çünkü sen tetikçisin Süleyman Soylu. Süleyman Soylu, tetikçidir. Süleyman Soylu, haklıyı değil mafyayı, baronları korur. Ben, bunu ispat ediyorum, ettim.

“SÜLEYMAN SOYLU EKREM BAŞKAN’IN TIRNAĞI OLAMAZ”

Kolombiya Savcılığı’ndan, narkotik şubeden gelen belgede 4,9 ton uyuşturucunun Mersin Limanı’nda kimin tarafından alınacağının numaraları var. Sen neden onu, uyuşturucu baronunu yakalamıyorsun? Madem suça ve suçlunun bu kadar üzerine gidiyorsun. Sezgin Baran Korkmaz’ı, mahkeme kararlarını değiştirerek, kaçmadan bir gün önce de kendin görüşüp kara para aklayıcısı, MASAK’ın ‘bu suçludur’ dediği adamı kaçırdığını itiraf ettin mi, etmedin mi? Suçlu olan Süleyman Soylu’dur, tetikçidir. Süleyman Soylu, mafya ve uyuşturucu baronlarının adamıdır. Şimdi, bunlar tartışılmasın diye Türkiye’de tertemiz bir adam üzerinden, milyonlarca oy almış… Süleyman Soylu, Ekrem Başkan’ın tırnağı olamaz. Milyonlarca oy almış, insanların sevgilisi haline gelmiş kişiye saldırırsan… ‘Gerçek hırsızlık yapanları ve onu koruyanları göz ardı ederim, böylece konuşturmam’ diye yapıyor. Yağma yok.”

“Soylu’dan ‘Haddini bildiririm’ telefonu”