Özkoç, Peker’in tüm iddialarını Soylu’nun yüzüne söyledi

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 2:21 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 2:29 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yöneltti. Özkoç, AKP’li grubun baskılarıyla susturulmaya çalışıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda tartışmış, Soylu komisyonu terk etmişti. Komisyona ara verilmesi ve tarafların sakinleşmesinin ardından toplantıya kaldığı yerden devam edildi. Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Süleyman Soylu’ya bugüne kadar cevap vermediği soruları sorarak yanıtlamasını istedi. Özkoç’un soruları ardı ardına sıralamasının üzerine AKP’li grup Özkoç’un sözünü bölerek konuşmasına tepki gösterdi. Özkoç yaptığı canlı yayında “Konuşmama izin verilmiyor” diyerek tepki gösterdi.

KOKAİNİ YAKALATAN KİŞİ GÖREVİNDEN ALINDI

“Siz gerçekten uyuşturucuyla mücadele mi ediyorsunuz? Türkiye’de ekstazi ve eroin Avrupa’da yakalanandan daha fazla. Türkiye dünyada en fazla uyuşturucu ele geçirilen ülkeler arasında ilk sıralarda. Şimdi soruyorum. Bir ülkede uyuşturucu yüksek miktarda ele geçiriliyorsa o ülkedeki uyuşturucu trafiği çok yüksek olduğu için değil midir? Baronlar uyuşturucu trafiği için neden Türkiye’yi seçmiştir? Onlar için güvenli alan Türkiye midir? Bunu tek tek açıklayın.”

“Dilovası’nda 22 ağustos 2020 tarihinde Kaçakçılık Şube Başkanlığı’na ihbar geliyor. Buradan girecek olan 6 konteynırda kokain var. Bu söylenmesine rağmen oradaki arkadaşlarımız, eşyalar dışarı çıkmadan gözle kontrol yapıyorlar, hassas burunlu köpekler daha ortada yok, kapıya liman güvenlik kodu takarak X-Ray cihazından geçiriyorlar, cihazda yansıma yapmasına rağmen ayrıntılı aramaya girilmiyor. Konteynırda bir şey bulunmadığına dair tutanak tutuluyor. Altında üç tane imza… Gümrük ve Ticaret Vekili Mehmet Ali Arslan ” Burada güçlü iddialar var tekrar arayın” diyor, onun ısrarı üzerine aranıyor ve tam 540 kilogram kokain bulunuyor. Şimdi soruyorum size? Bu arkadaşımız 6 ay sonra neden merkeze çekildi? Neden görevinden alındı? Bunu açıklayın. Dilovası’yla ilgili 4.9 ton kokain… Kolombiya Savunma Bakanı 10 haziran 2020’de açıklıyor. Türkiye’de gitmek üzere 4.9 ton kokain yakalandı diyor. Neden gülüyorsunuz.”

“33 ŞEHİT VARKEN GENEL BAŞKANIN KONGRE DÜZENLEDİ”

Gülmeyle ilgili en içimi acıtan şeyde şu: 33 şehit vermişken, daha şehitlerimizin bedenleri soğumamışken, sizin genel başkanınız kongreyi iptal etmeden gülerek kongreyi gerçekleştirdi. AKP Genel Başkanı’na ‘Genel Başkanım şehit cenazeleri daha orada, neden kongreleri iptal etmedin’ diye sorma cesaretini gösterdin mi? Gösteremezsin.”

KOLOMBİYA’DA YAKALANAN KOKAİN

“4.9 kokainle ilgili senin yapmadığını bir iki muhabir yapmış. Aradan 1 buçuk yıl geçiyor. Size soruyorlar ” Neden 1,5 yıl içerisinde adli yardım talebinde bulunmadınız?, Kolombiya’yla neden iletişime geçmediniz?” Siz diyorsunuz ki “pandemi vardı” Yahu sayın bakan, çocuklarımız uyuşturucudan ölüyor sen pandemiden ölmezsin ama senin yapmadığını bir muhabir yaptı. Sana soruyorum elimdeki rapor gerçek mi değil mi? Bu Kolombiya’dan gelmiş midir? Eğer gelmişse siz bunu okudunuz mu? Raporda yazan şey; 22.09.2021 adli yardımlaşma talebinde bulunan ülke olarak Türkiye görevlendirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilgili müdürlüğüne bağlı bir savcılık bürosu tarafından yürütülmektedir. “Sizin bundan haberiniz yok mu? Sizin tespit edemediğiniz konteynır rakamları var ya onları da soracağım. Siz bir yıl içerisinde Kolombiya’dan adli yardımlaşma talebinden konteynır numaralarını bilip de bu güne kadar neden açıklamadınız. 22 eylül 2020 tarihinde imzalanan bahse konulu yardımlaşma konusu – sizin söylediğiniz ve dönmediler dediğiniz- 3 haziran 2020 tarihinde -burada iki konteynır numarası vermiş- hani sizin ulaşamadığınız, numaralı konteynırlara ilişkin inceleme raporunda.”

KOYTEYNIRLARIN SAHİBİ

“Kaçacak hiçbir yeriniz yok, Mersin’de konteynırların numaraları doğruysa ve bu resmi bir yazıysa onu teslim alacak kişiyle ilgili bir araştırma yaptınız mı? O kişiyle ilgili isimleri ben veriyorum. Gülüyorsunuz ya ben ne yapmaya çalıştığınızı biliyorum. Zavallı diyorsunuz ya oradan, gerçek zavallı sizsiniz. İlgili Tommy gıda firması mıdır? 2018 tarihinde Mersin’de kurulu bir firma mıdır? Burada kimsenin bulunmadığına dair bilgi aldık. Bu kişi Naser Tohem’midir? Bunun bilgisini bize verin.”

“Hatay’da yakalanıp transit olarak başka bir ülkeye geçecek olan kokainin sahibi Haşem Kaddur’a siz vatandaşlık vermediniz mi?”

“Suriye’de terör eylemi düzenleyen El Kaide komutanı Ecnadüş Şam’ın lideri El-Şami Türkiye vatandaşlığına geçmiştir. Bu doğru mudur? Siz hiç terör örgütlerinin, mafyalarının günü birlik bir ülkenin vatandaşlığına geçtiğini duydunuz mu? Bu sizin bakanlığınızda gerçekleşmiştir. Bunun da peşinde olacağım.”

“Şimdi ne yapılıyor? Mehmet Aktaş benimle ilgili soruşturma başlatacağını söylüyor. Bu emri kimden aldığınızı çok merak ediyorum Mehmet Aktaş. Sizin birinci göreviniz Türkiye Cumhuriyeti ve Emniyeti’nde suç işleyen kurumları araştırmaktır.”

Soylu mecliste tansiyonu yükseltti!