Mazhar Alanson’dan Özkan Uğur’a yürekleri yakan veda

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 10:47 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:31 am

Hayatını kaybeden MFÖ üyelerinden duayen sanatçı Özkan Uğur‘un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi’nden alındı. Uğur için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. Uğur’un cenazesi Taksim Camii’ndeki cenaze töreninin ardından Karacahmet mezarlığında toprağa verildi.

Üç kez lenf kanserini yenen ancak geçtiğimiz aylarda tekrar kansere yakalanan ve Üsküdar’da özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Özkan Uğur 8 Temmuz Cumartesi günü 69 yaşında hayatını kaybetti. Özkan Uğur’un cenazesi Karacaahmet Gasilhanesi’nden alındı. Uğur için Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Mazhar Alanson 52 yıllık sahne arkadaşı Uğur’a birlikte seslendirdikleri “Ele güne karşı yapa yalnız” şarkısıyla veda etti. Uğur’un oğlu Alişan Uğur ise babasına, “Hakkında -di’li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor” sözleriyle veda etti. Törene katılan Cem Yılmaz, Can Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan göz yaşlarını tutamadı.

Uğur’un cenazesi Taksim Camii’ndeki cenaze töreninin ardından Karacahmet mezarlığında toprağa verildi.

“YENİDEN BULUŞMAK ÜZERE HOŞÇA KAL”

Tören de konuşan Özkan Uğur’un 52 yıllık sanat arkadaşı Fuat Güner, Uğur’un ardından şunları söyledi:

“Özkan bu salonda bulunan herkes için çok önemli bir kayıp. Kimileri Özkan’ı MFÖ’nün Ö’sü, kimileri çok başarılı bir sahne sanatçısı, kimileri çok başarılı bir müzisyen, kimileri ise neşeli iyi kalpli eğlenceli bir arkadaş olarak görür. Benim için Özkan 52 yıllık iş ortağımız. Ve hiç bir söz hiç bir gözyaşı acısını içimizden attıramaz. Özkan’ım yeniden buluşmak için hoşça kal”

MAZHAR ALANSON ‘DAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Mazhar Alanson Uğur’a birlikte söyledikleri “Ele güne karşı yapa yalnız” şarkısıyla veda etti. Alanson, Uğur’un ardından şu ifadeleri kullandı:

“Özkancım şu an bizi seyrettiğini burada olduğunu biliyorum. Zaten gönüllerimizde her zaman kalacak. Özkan’ın yeteneği tartışılmaz. Bunu herkes biliyor. Özkancım her halde yetenekli olduğunu sen de biliyordun. Ama bu kadar sevildiğini sen de bilmiyordun. Meğer bütün Türkiye severmiş. Tanıyan tanımayan herkes biz nasıl unutacağız… Çaresiziz… Özkan’cım, ele güne karşı yapa yalnız böyle de olmaz ki nasıl da gittin Özkan’ım böyle de bırakılmaz ki. Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık…”

Özkan Uğur’un doktorundan duygulandıran paylaşım! Son anlarını anlattı

 

OĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Uğur’un oğlu Alişan Uğur babasına şu sözlerde veda etti:

“Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik çekirdek ailemizin temeliydi. birbirimize çok güldük. Eleştirdik… Kimi zaman kızdık… Ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi… Görüyoruz ki o çocuk genç yaşlı her görüşün… bizim tahminlerimizin kat ve kat üstünde sevgilisiymiş… Babam kim olduğuna hiç bakmadan tüm çevresine bonkörce saçtığı sevgisiyle gelmiş geçmiş nadir insanlardan birisiydi. Kimsenin arkasından konuşmazdı. Benim babam bu dünyaya sanatçı olsun diye ışınlanmış birisiydi. Kendine has müziği doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla çok evlere girdi. Türkiye’nin hafızasına kazındı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile espri kabiliyetini asla kaybetmedi. Artık onun gitar çalışını… Uyanınca sesini açmak için Özkan’ca egzersizleri kahkahalarını esprilerini duyamayacak olmak, ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici… Babam hakkında -di’li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor. Hep içimizde yanımızda olacaksın… Hoşça kal…”

Eşi Aysun Aslan 41 yıllık hayat arkadaşı Özkan Uğur için 1 dakikalık saygı duruşu istedi.