Özhaseki’den hekimleri hedef alan Erdoğan’a destek: Halk diliyle konuşur

Yayın tarihi: 11 Mart 2022 Cuma 9:27 am - Güncelleme: 11 Mart 2022 Cuma 10:48 am

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hekimleri hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi. Özhaseki, Erdoğan’ın “Varsın gitsinler” sözlerini ‘halk dili’ olarak yorumladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yurt dışına çıkmak zorunda kalan hekimleri hedef alan Erdoğan’a destek verdi. Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur” dedi.

Erdoğan’ın bu sözleri hekimler tarafından büyük tepki topladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) başta olmak üzere hekimler tepki gösterdi. Hekimleri hedef alan Erdoğan’a AKP cephesinden de tepki geldi. AKP’li Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin partisinden istifa etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Erdoğan’ın sözlerine “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler” ifadeleriyle yanıt verdi.

 

İTO’dan Erdoğan’a tepki! Kendisi deneyimli kişilerden sağlık hizmeti talep ederken…

 

Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

“SORUMLULUKLARIN OLDUĞUNU BİLMELERİ LAZIM”

“Devlet, öğrencisine çok yatırım yapıyor. Çocuklar tabii ki bir yandan kendi istikballerini düşünecekler ama bir yandan da bu ülkeye, topraklara karşı sorumluluklarının olduğu bilmeleri lazım. Maaşlarda sıkıntı olduğunu biliyoruz, haklarını da kimse yemek istemez. Tüm sağlık çalışanlarının maaşları ile ilgili çalışma hakkında bizlere de bilgi verildi. Amaç iyileştirmek. Cumhurbaşkanımızın konuşması ve tavrı kendisine hastır. Halk diliyle konuşur.”

Erdoğan’ın ‘Doktorlar giderse gitsin’ sözlerine Kenan Evren benzetmesi

“ALINGANLIKLAR OLABİLİYORMUŞ”

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Özhaseki, seçimin kaybedilmesinde Özhaseki’yi sorumlu tutan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de yanıt verdi. “Gökçek ile aramızda bir problem görmüyorum” diyen Özhaseki şöyle konuştu:

“Adaylığım döneminde bazı gelişmeler yaşandı. Bana ‘Melih Gökçek ile birlikte hareket ediyor musunuz?’ diye sorulmuş, ben de ‘Stratejimizin bir parçası değil’ yanıtını vermiştim. Demek ki alınganlıklar olabiliyormuş. Bugünkü Büyükşehir yönetimi ile kıyaslanınca, Gökçek şimdikine göre çok büyük işler yapmıştır. Gökçek ile aramızda bir problem görmüyorum, telefonlaştık.”

İSTANBUL VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİ HEDEF ALDI

Mehmet Özhaseki hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları’nın reklam ajanslarına büyük paralar ödediğini söyleyerek, “İmamoğlu, ajanslara 845 milyon lira vermiş. Oysa deprem için çalışmalara giden 495 milyon lira. Ankara’yı da sorduk, yanıtı bekliyoruz” dedi. İki şehrin ajans politikalarının gerekçelerini şöyle anlattı:

“İller Bankası’ndan, Maliye’den, bürokratik işlemlerden paralarını alıyorlar.

Ancak hiçbir iş yapmıyor, işi de bilmiyorlar, beceriksiz bir tayfaları var. İçim yanıyor.

Ajanslarla ‘Süperiz, çok iyiyiz’ diye algı operasyonu yapıyorlar.

Kafalarının arkasında ‘Acaba cumhurbaşkanı olur muyum?’ sorusu var. Başlarını diktiler ufka, cumhurbaşkanlığına bakıyorlar.”

Soylu’dan sonra Özhaseki’de İBB’yi hedef aldı!