Özhaseki – Gökçek polemiğinde son durum: Tartışmaktan çok yoruldum

Yayın tarihi: 5 Şubat 2019 Salı 11:59 am - Güncelleme: 5 Şubat 2019 Salı 11:59 am
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP’nin Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin tartışmalardan çok yorulduğunu aktardı.

Muharrem Sarıkaya, Mehmet Özhaseki’nin tartışmalardan çok yorulduğunu yazdı ve eski başkan Melih Gökçek’i ima ederek; “Yapacaklarını anlatmak yerine, yapanların kapılarının önüne bıraktığıyla uğraşmaktan psikolojik olarak da bitap düşmüşler.” ifadelerini kullandı.

İŞTE O YAZI:

Özhaseki cephesinde durum
Propaganda araçlarının veya stratejilerinin herhangi bir parçası olmayan kesimlerin desteği yormuş.

Yapacaklarını anlatmak yerine, yapanların kapılarının önüne bıraktığıyla uğraşmaktan psikolojik olarak da bitap düşmüşler.

Kendilerinden kaynaklı olmamakla birlikte, kendilerine soru yöneltilmesine neden olanlara yönelik açıklama yapmaktan, yapacağını açıklayamaz hale gelmenin bıkkınlığını yaşıyorlar.

Bu süreci bu şekilde daha fazla devam ettirmeme konusunda da kararlılar.

Parti içinden gelen bu yaklaşımlara yönelik önlerinde iki tercih var; ya hiç muhatap almamak veya çok sert karşılık verilen muhatap durumuna sokmak.

Örneğin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara ilçelerini kendilerine destek için dolaşıyor olmasının, parti içinden birileri tarafından farklı bir şekilde değerlendiriliyor olmasından da üzgünler…

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de benzer şekilde Başkent’te dolaşıp seçim propagandası yapmasından ne denli memnunlarsa, Soylu’nun geziyor olmasından da o oranda mutlular.

Bu yaklaşımın, Belediye Başkan adaylığını düşünmeyen, istese aday olmasının önünde engel bulunmayan, “Bakanlıkta yapacak daha çok işimiz var” diye tercihini net ortaya koyan Soylu’ya da haksızlık olduğu kanaatindeler.