Özgür Özel’in ziyaret ettiği Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:23 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 10:43 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Sokak röportajında iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi.

İzmir’de katıldığı sokak röportajında AKP’yi eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye edildiği öğrenildi.

TELE1’e konuşan Dilruba Kayserilioğlu’nun avukatı Hüseyin Yıldız, “Biz bir itirazda bulunmuştuk. Bu itirazımız kabul eildi yüksek ihtimalle. Tahliye kararı 30 Ağustos olması sebebiyle henüz bize ulaşmadı ancak Dilruba tahliye edildi, evde şu an dinleniyor” dedi.

Yıldız, tutuksuz yargılamanın devam edeceğini, Kayserilioğlu’nun beraat etmesini beklediklerini söyledi.

“BİR TELEFON BULUP ARADI”

Kayserilioğlu’nun ANKA’ya konuşan annesi Aysel Kayserilioğlu ise şu ifadeleri kullandı:

”Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. ‘Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler’ dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.”

ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu’nu ziyaret etmiş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Cezaevlerinin önlerinde haksız tutuklamalara karşı, ziyaretler, çıkışında açıklamalar… Bunlar Türkiye’nin hak ettiği şeyler değil. Türkiye’deki gazeteciler de 33 yaşındaki genç bir Cumhuriyet Kadını da hak etmiyor. Biz de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye’nin diğer sorunlarının üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dilruba’yı ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur” ifadelerini kullanmıştı.

Dilruba hapiste üç ülkenin terör listesindeki Hakem el Mutayri İstanbul’da cihat çağrısı yapıyor

Kaynak: TELE1