Özgür Özel’in ‘bidon kafa’ yorumuna Yılmaz Özdil’den sert sözler

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 8:24 am - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 8:25 am

Gazeteci Yılmaz Özdil, CHP lideri Özgür Özel‘in kendisine yönelik ‘bidon kafa’ yorumuna sosyal medya hesabından sert bir yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini kimi olumlu bulurken, bazı isimler de tepki göstermişti. Gazeteci Yılmaz Özdil de Özel’e en sert tepki gösterenler isimlerden biri olmuştu.

EKOL TV’de Armağan Çağlayan’ın konuğu olan Özel’e, Yılmaz Özdil’in kendisini eleştirdiği hatırlatıldı. Özel soruya Yılmaz Özdil’in geçmişte kullandığı ‘bidon kafa’ sözünü hatırlatarak cevap verdi.

‘SEÇMENE ‘BİDON KAFA’ DİYEN ZİHNİYETTEN KOPTUĞUMUZ İÇİN BİRİNCİ PARTİ OLDUK’ 

“Bu ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş” diyen Özel şöyle devam etti:

“Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte ‘Bidon Kafa’ diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, ‘Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin’ diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var. O oy alamayınca ‘hatamız nerede’ demek yerine oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. Zaten bu partinin 47 yıl sonra birinci parti olmasının sebebi bu zihniyetten kopması. Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum. Bunlar kutuplaşma olmasa yaşayamazlar…”

Özgür Özel: Erdoğan, Mehmet Şimşek’le görüşün dedi

ÖZDİL’DEN YANIT GELDİ: SANA BU İFTİRANI YEDİRECEĞİM

Yılmaz Özdil, Özel’in bu sözlerine X hesabından cevap verdi. Özdil şunları yazdı: “Buket Aydın’ın lideri Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. ‘Erken seçim istemiyor, AKP’nin toparlanmasına fırsat tanıyor’ dediğim için bana saldıran Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim. ‘Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan’ dediğim için ‘AKP’nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor’ dediğim için bana saldıran Özgür Özel, bu iftiranı sana yedireceğim. Bana milletvekiliyken yıllarca ‘Yılmaz abi’ diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğü çıkardın ama- gözüne sokacağım.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ