Özgür Özel’i hedef alan yandaş medyaya Ukrayna’daki Türk vatandaştan yanıt geldi

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 6:27 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 6:47 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaşlarıyla ilgili tepkisi üzerinden hedef alan AKP medyasına yanıt, aynı yayında konuşan Ukrayna’daki Türk vatandaşından geldi. 

Özel, başta öğrenciler olmak üzere Ukrayna’da mahsur kalan Türk yurttaşlarla ilgili olarak iktidara tepki göstermiş ve “Ukrayna’daki Türkiye’nin istihbaratı nerede, ABD, Almanya bilirken, tedbir alırken sen bizimkileri orada güvencesiz şekilde bırakıyorsun. 20 bin vatandaş iki ateşin arasındaysa ABD bunları görüp günler öncesinden söylüyorsa, sen onlara ‘Dönün yurdunuza’ demediysen büyük devlet olma konusunda sorumluluğunu yerine getiremedin demektir” demişti.  

Özel’in konuşması sırasında yayına bağlanan Hikmet Samet Alemdar isimli Türk vatandaşı ise “büyükelçiliğin kendilerine mesaj attığını, gerekli tedbirleri uygulamaları konusunda bilgilendirildiklerini” ifade etti. Alemdar, Dışişleri Bakanlığı’nın harekat başlamadan 10-15 gün önce 15 bin Türk vatandaşını tek tek arayıp ‘Ülkeyi terk edin’ dediğini dile getirdi.  

A Haber’den Sabah’a, Takvim’den Yeni Şafak’a iktidara yakın medya organları Alemdar’ın bu sözlerini “CHP’li Özgür Özel’in ‘Ukrayna’ yalanını yayına bağlanan Türk vatandaşı çürüttü” diyerek yayınladı. Ancak aynı yayın kuruluşları, Alemdar’ın sözlerinin devamını görmedi. Oysa Alemdar, Bakanlığın kendilerini bilgilendirdiklerini doğrularken şunları da ekliyordu: 

“Ama şöyle bir mesaj geliyor: Şu anda acil bir durum yoksa ülkeyi terk et. O anda İstanbul’a ya da Türkiye’ye en yakın bilet 5 bin TL’den başlıyor. Zaten yapılan tüm anketlerde de Ukrayna halkının yüzde 80’i, tüm Ukrayna’yı kapsayan bir savaşın olmayacağını düşünüyordu. Bu sebepten 5 bin 6 bin TL’lik bilet, henüz can tehlikemiz yokken çok pahalı geldi. O yüzden bizim vatandaşlarımızdan hemen hemen kimse ülkeyi terk edemedi. Zaten uçak da yoktu.”  

Twitter’da Çavuşoğlu ile Dendias arasında Ukrayna polemiği

“KEŞKE HEPSİNİ YAYINLASAYDINIZ” 

Söz konusu haberlerin ardından Alemdar, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama da yaptı. Alemdar, konuşmasının ilgili kısmını paylaşarak “Konuşmayı yapan kişi olarak açıklama yapma gereği hissettim. Çok büyük bir yalan kampanyası var. Ben devletimin hakkını yedirmem. Ama bir yalan kampanyasıyla ve montajlanmış bir videoyla muhalefet millet vekilimide yedirmem. Ben sadece bilgi verdim. Keşke hepsini yayınlasaydınız” ifadelerini kullandı.

Çatışma Kiev sokaklarına sıçradı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler