Özgür Özel’den TRT’ye büyük tepki: Cenazeme bile gelmeyin

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 2:50 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklama yapıyor. TRT’nin yayınlarında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay’a bir dakika bile yer vermediği ortaya çıkması hakkında konuşan Özel, “Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde” dedi ve ” Beni ne zaman verecek ölünce verecek heralde. Dirime gelmeyen ölüme gelmesin” sözleriyle tepki gösterdi.

İsrail ile yapılan ticarete de tepki gösteren CHP lideri “Erdoğan Sakarya’daydı. İsrail’le ticaret utancı sonlandırılsın diye pankart açıldı. Apar topar toplatıldı. Pankartı açanlar biliyordu ki bu utancı, Recep Tayyip Erdoğan ailesi yapıyordu. Biliyorlar ki Erdoğan’ın yanındaki zenginler yandaşları yapıyor. Tayyip Bey ve ailesi İsrail ile ticaretten pay alıyor. Biliyorlar ki İsrail en çok ithalat yaptığı 10 ülkeden biri Türkiye’dir. İsrail’e giden gemiler gübre taşıyorlar o gübreden bomba yapılıyor İsrail’in felaketi üzerinden Recep Tayyip Erdoğan da parmağını yalıyor yazıklar olsun.” dedi

Ramazan pidesine gelen zamlara değinen Özel ” Şimdi Fırıncılar federasyonu pideyi 15 lira yapmış böyle duyarsan yüzde 50 zamlanmış ama enflasyon da yüzde 60 diyorlar iyi dersin. İşte size bir ramazan pidesi geçen sene 300 gram pide 10 lira bu sene 250 gram pide 15 lira böyle hesaplayınca zam oranı yüzde 80. Ramazanda oruç tutulacak iftar yapılacak. Hem 5 lira zam yapıp hem 50 gramını alıp yüzde 80 zam yapmışlar.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Bugün Cumhuriyet tarihimizin en büyük acılarından birinin yıl dönümü. İdlib’in 4. yılındayız. Suriye’de konvoyumuza savaş uçakları tarafından ateş açılmıştı, ve 34 askerimiz İdlib’te şehit edildi. İktidar ,iki gün sustu sonra kanları yerde kalmayacak dedi ama saldırı nereden geldiğini biliyordu. Gitti Rusya’da Putin’in kapısında kaldı, tepesine sayaç koydular sen misin buraya gelen ve güya bize hesap soracak olan. Rus televizyonunda iki dakika sayaçla beklettiler dönüp gelemedi ve o günden sonra bir daha İdlib’i konuşan olmadı. İdlib’te 34 canımızı hangi ülke şehit etti sen nasıl kanlarını yere koymadın ve seni dünyaya rezil edenlere karşı şimdi en yakın dost diyorsun çünkü seçimlerde bile doğalgaz faturaları ertelensin diye jest görüyorsun senin kazanmadı başarısı olarak görüyor istediği zaman seviyor istediği zaman dövüyor sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor.

Halkın parasıyla habercilik rezaleti! TRT haber internette tek gündem AKP

TRT yayına geçti şimdi TRT’ye göre bir konuşma yapalım. TRT Anayasal bir kurum Anayasa’nın 133. maddesi diyor ki TRT tarafsızdır yani TRT tarafsızlığını kaybederse Anayasal suç işler. Bakın şimdi o TRT: İstanbul İzmir Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları. Murat Kurum 29 dakika 12 saniye Ekrem İmamoğlu 0. Hamza Dağ 26 dakika 30 saniye rakibi Cemil Tugay 0. Turgut Altınok 17 dakika 50 saniye Mansur Yavaş 0. Bunlar çıkardığı kanunla onlara tarafsız olacağına talimat vermiş. İşte AKP’nin bir kamu televizyonunu kendi televizyonu partisinin yayın organı haline getirdiğinin göstergesi eğer yayındaysa bütün vatandaşlarımıza şikayet ediyorum. Sizin ödediğiniz muhalefetin ödediği TRT payı para da başkalarının ki başka bir şey mi? Yine tarafsız TRT 1 Ocak 2024’ten bu yana Erdoğan ve AKP’li yöneticilerin canlı yayınları 2 bin 592 dakika beni verdikleri süre 43 dakika. 5 kaset dolduruyorlar 1 dakika vermiyorlar. Ne diye verecek bir şansızlık olursa bir hata olursa protesto olursa verecek.

Genel merkeze ilk gelen son çıkan TRT muhabiri ama 1 dakika haber yok. Ne zaman verecek Genel Merkez yanarsa verecek. Beni ne zaman verecek ölünce verecek heralde. Dirime gelmeyen ölüme gelmesin, hiç bir yere yasak koymadım TRT’yi cenazeme istemiyorum dirimde yanımda olmayanın ölümde de yanımda olmasın. Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış.

MADENLER

Dün 4 madencimiz daha toprak altında kaldı bu defa Elâzığ’da şükür ki can kaybı olmadı. 301 madencimizi Soma’da kaybettiğimizde Soma’yı unutursak yüreğimiz kurusun dedi. O günün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı 10 maddelik bir taahhütname imzaladı madencilerle, O talimatlara göre madenler güvenli hale gelemden yeniden çalıştırılamayacak, madencilere önce siyasetçiler gidecek madenler güvenliyse çalıştırılacaktı. Hala madenlerde işçilerimiz günde 3 vardiya ölümü ini çıkıyorlar. Meclis’in açılmasıyla ilk gündem maddelerinden birinin bu olması için gayret göstereceğiz çünkü madenler bir kez daha maalesef sinyal veriyor.

2023 mayıs seçimlerinden bu yana TBMM Genel Kurulu’na 44 tane maden teklifi geldi ve yasalaştı. İçinde madencilerin iş sağlığı ile ilgili tek bir madde yok. Murat Kurum’un imzasıyla ÇED raporunun verilmesi, daha sonra Erdoğan’ın imzasıyla Anagold’un vergi cezasının silinmesi… Böyle bir vicdansızlık, kayırmacılık… Bunu yapanlar milletin karşısına çıkıp “milletimizi ezdirmeyiz” diye açıklama yapıyorlar.

İstanbul’dan haberi yok: Murat Kurum’un öğrencilere vaadi dalga konusu oldu

İSRAİL KARŞITI PANKARTIN TOPLATILMASI

Madrid’de Sosyalist Enternasyonal zirvesindeydik. Orada da söyledim, Hamas’ın yaptığına karşı İsrail’in cevabı sivilleri hedef almıştır. Ukrayna’daki çocuklar da bizim, Gazze’deki çocuklar da bizim. Gelin bu mezalimi bitirelim dedim. Ben bunları söylerken Erdoğan Sakarya’daydı. İsrail’le ticaret utancı sonlandırılsın diye pankart açıldı. Apar topar toplatıldı. Pankartı açanlar biliyordu ki bu utancı, Recep Tayyip Erdoğan ailesi yapıyordu. Biliyorlar ki Erdoğan’ın yanındaki zenginler yandaşları yapıyor. Tayyip Bey ve ailesi İsrail ile ticaretten pay alıyor. Biliyorlar ki İsrail en çok ithalat yaptığı 10 ülkeden biri Türkiye’dir. İsrail’e giden gemiler gübre taşıyorlar o gübreden bomba yapılıyor İsrail’in felaketi üzerinden Recep Tayyip Erdoğan da parmağını yalıyor yazıklar olsun.

Biraz önce sayın grup başkanvekili anons etti. 6 Şubat 2023 depreminden sonra işsizlik çok yoksulluk çok en çoğu Adıyaman’da olmak üzere 57 binden fazla vatandaşa görevler verildi ve maaş ödeniyor yetmiyor am hiç olmazsa yaraya merhem oluyor. Mayıs 2024’e uzatmışlar süreyi hepsi biliyor ki seçim geçecek hepsi işsiz kalacak. 31 Mart’tan sonra acı reçete geliyor demiştik, biri de 57 bin vatandaşımızın işsiz kalması. Sizi kadroya alacağız demişlerdi sözleşme bitiyor yoksulluk ve güvencesizlik geliyor. Mecliste arkadaşlarım gündeme getirecekler.. bütün gruplar evet derlerse geçer. Birbirlerine doğum dünü mesajı açan arkadaşlar bu arkadaşlar için bir telefon açsa yeter.

RAMAZAN PİDESİNDE ZAM OYUNU

31 Mart seçimlerinden sonra kemer sıkma zamlar ardı ardına gelecek. 31 Mart’ta kadar her şeyi bastırıyorlar. Şimdi Fırıncılar federasyonu pideyi 15 lira yapmış böyle duyarsan yüzde 50 zamlanmış ama enflasyon da yüzde 60 diyorlar iyi dersin. İşte size bir ramazan pidesi geçen sene 300 gram pide 10 lira bu sene 250 gram pide 15 lira böyle hesaplayınca zam oranı yüzde 80. Ramazanda oruç tutulacak iftar yapılacak. Hem 5 lira zam yapıp hem 50 gramını alıp yüzde 80 zam yapmışlar.

Meral Danış Beştaş: Seçimden sonra ortam oluşursa hükümet ile görüşürüz

BAYRAM İKRAMİYESİ TEPKİSİ

Et ve Balık Kurumu’nun önünde 850 metre kuyruk oluştu. İnsanlar çocuklarının boğazlarından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar. Emeklilerle ilgili bayram ikramiyesi var… 2015’te söz verip 2018’de bin lira verdiler. Hesap kitap yapıp 3 bin lira verdiler. Emekli orada ucuz kıyma kuyruğunda… İlk verildiğinde bin lira ile 24 kg kıyma alınıyordu. Şimdi 3 bin lira ile 6 kilo kıyma alınıyor. 18 kilo kıymayı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesinden çalmıştır. Bizim dediğimiz 17 bin lira olsa 35 kilo olacak.

‘EMEKLİKART ÇIKARALIM’ ÇAĞRISI

Gelin bu kartı, emekli kartına çevirelim. Gelin üç gün çalışalım, ’emeklikart’ çıkaralım. Faturalarda indirim yükleyelim, emekliye bu seneyi çıkartacak, gelin bütünleşik bir emeklikart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşen varsa vermeye, katkıda bulunmaya hazırım. Emeklikart çıkaralım, bu zulmü bitirelim. Boş tostlar satılıyor… Çürük meyve ‘olgun meyve’ diye satılıyor… Şimdi ana yemek ‘az çorba’ oldu… Bu sistemin yarattığı yoksullardan yana politikalar yaratmak lazım. Halen maden şirketini zengin eden bir düzenin içindeyiz.

Yarın 28 Şubat. Postmodern darbe olarak geçmiş o dönemde tankların yürümesiyle demokratik ülkelere  yakışmayan bazı öğrencilerin eğitim öğretim haklarıyla ilgili mağdur edildikleri. Ben o gün yaşananlara da demokrasi dışı bulmuş birisiyim. Askeri vesayet ortadan kalktı diyorlar, aslında askerin siyasete müdahale ortadan kalkmadı iktidara müdahalesi ortadan kalktı. Sanki ordu bir partinin bir ittifakın ordusuymuş gibi yapan, ve muhalefete karşı olur olma tutumlar içinde olan, Jandarma Genel Komutanı’nın hesabını Süleyman Soylu’nun trol ordularının kullandığı, bir bakan danışmanın arka cebinde MSB’nin Jandarma’nın tweet hesaplarının bulunduğu süreci yaşadık, askeri vesayet iktidara değil ama muhalefet üzerine yaptığı açıklamalarla sürüyor. Bir siyasetçiyi hedef alan tartışmalar yapılıyor. O baskı döneminde olanlardan şikayet edenler devletin televizyonunu parti televizyonu devletin ajansını bir ittifakın ajansı devletin bütün imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar bugün 28 Şubat sürecinde yaşananların muhalefet açısından her gün yaşandığı bir sürece geldik.

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ‘AF’ ÇAĞRISI

Emir komuta zinciri içinde o günkü şartlarda ama onla ama bunla 28 Şubat davasında içerde birileri yatıyor. Kiminin yanağı delikti beslenemiyordu. Kimi birkaç dakika önce söylediğini hatırlayamaz hale gelmişti. Bu neyin kimi. Sen 28 Şubat’tan sonra Erbakan Hocayla beraber mücadele etmek yerine sen Milli görüş gömleğini çıkardım dedin. Sen 28 Şubat’ın dümen suyuna getirildin zaten 28 Şubat’ta yaşananların devamında partinin iktidara getirilmesi sağlandı. Sen Amerikan destekli bir projenin Amerikan destekli siyasi figürüsün şimdi çıkmış buraya belki de iktidarını borçlu olduğu süreçte bir suçu bir günahı olmayan 30 yıl sonra artık torunun yanında belki hayatının son  günlerini geçirecek olan bu insanlara zulme ediyorsun. Buradan çağrımdır Af yetkini domuz bağcılara kullanıyorsun af yetkini Sivas katliamcılarına kullanıyorsun. Ama o süreçte ne kadar sorumlu oldukları ne kadarı emirle yapıldığı bilinmeyen insanlara halen daha kin duyuyorsun. Eğer şu kadarcık vicdan varsa yarın bu insanlarla ilgili af yetkini kullanırsın. Bu ayıbı bitirmezsen her zaman söylüyorum şuranda senin kalp yok bir taş var.

Kaynak: TELE1